Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski

Autor: admin   (palac x 162364) |moji recepti

0
Srdela 1 kg Luk 150 g Ljutika 100 g Maslinovo ulje 50 ml Češnjak 2 češnja Ječam 50 g Peršin, sol, papar, lovor, vinski ocat, brašno, voda. Način pripreme: Sardele očistiti, izvaditi utrobu i glavu i dobro ih oprati. Luk očistiti i narezati na malo deblje kolutiće. Očistiti i narezati ljutiku , češnjak i peršin. U posudi zagrijati maslinovo ulje te dodati luk, ljutiku, češnjak i peršin. Nakon što luk omekša, dodati 1 žlicu brašna i vinskoga octa. Ribu posoliti, popapriti, podliti vodom i pustiti da lagano prokuha. Tako pripravljen brodet dodati u kuhani ječam. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+896)
Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski

Sastojci:

  1. Srdela 1 kg
  2. Luk 150 g
  3. Ljutika 100 g
  4. Maslinovo ulje 50 ml
  5. Češnjak 2 češnja
  6. Ječam 50 g
  7. Peršin, sol, papar, lovor, vinski ocat, brašno, voda.

Način pripreme:

Sardele očistiti, izvaditi utrobu i glavu i dobro ih oprati. Luk očistiti i narezati na malo deblje kolutiće. Očistiti i narezati ljutiku , češnjak i peršin. U posudi zagrijati maslinovo ulje te dodati luk, ljutiku, češnjak i peršin. Nakon što luk omekša, dodati 1 žlicu brašna i vinskoga octa. Ribu posoliti, popapriti, podliti vodom i pustiti da lagano prokuha. Tako pripravljen brodet dodati u kuhani ječam.

Prosjek: 4 (+896)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)