Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski
Sastojci:
- Srdela 1 kg
- Luk 150 g
- Ljutika 100 g
- Maslinovo ulje 50 ml
- Češnjak 2 češnja
- Ječam 50 g
- Peršin, sol, papar, lovor, vinski ocat, brašno, voda.
Način pripreme:
Sardele očistiti, izvaditi utrobu i glavu i dobro ih oprati. Luk očistiti i narezati na malo deblje kolutiće. Očistiti i narezati ljutiku , češnjak i peršin. U posudi zagrijati maslinovo ulje te dodati luk, ljutiku, češnjak i peršin. Nakon što luk omekša, dodati 1 žlicu brašna i vinskoga octa. Ribu posoliti, popapriti, podliti vodom i pustiti da lagano prokuha. Tako pripravljen brodet dodati u kuhani ječam.
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: ječam / vinski ocat / maslinovo ulje / peršin / češnjak / papar / ljutika / luk








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...