Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski
Sastojci:
- Srdela 1 kg
- Luk 150 g
- Ljutika 100 g
- Maslinovo ulje 50 ml
- Češnjak 2 češnja
- Ječam 50 g
- Peršin, sol, papar, lovor, vinski ocat, brašno, voda.
Način pripreme:
Sardele očistiti, izvaditi utrobu i glavu i dobro ih oprati. Luk očistiti i narezati na malo deblje kolutiće. Očistiti i narezati ljutiku , češnjak i peršin. U posudi zagrijati maslinovo ulje te dodati luk, ljutiku, češnjak i peršin. Nakon što luk omekša, dodati 1 žlicu brašna i vinskoga octa. Ribu posoliti, popapriti, podliti vodom i pustiti da lagano prokuha. Tako pripravljen brodet dodati u kuhani ječam.
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: ječam / vinski ocat / maslinovo ulje / peršin / češnjak / papar / ljutika / luk








Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...