Sipa 1 kg
Riža 250 g
Maslinovo ulje 150 ml
Luk 200 g
Češnjak 4 češnja
Koncentrat rajčice 1 žlica
Peršin 1 vezica
Bijelo vino (žlahtina) 100 ml
Prošek 50 ml
Riblji temeljac 500 ml
Domaći ocat 1 žlica
Sol, papar
Način pripreme:
Sipu treba oprati, očistiti, odvojiti vrećicu crnila i narezati je na kockice. Na ugrijanom maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i sipu. Kad malo smekša, dodati koncentrat rajčice, nasjeckani peršin i češnjak, podliti ribljim temeljcem i vinom te začiniti i kuhati otprilike 15 minuta. Dodati rižu, prošek i pred kraj vrećicu crnila. Još malo prokuhati, a zatim pustiti da odstoji nekoliko minuta, pazeći da riža ostane al dente. Servirati uz dekoraciju od svježeg peršina i limuna.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+539)
Sastojci:
- Sipa 1 kg
- Riža 250 g
- Maslinovo ulje 150 ml
- Luk 200 g
- Češnjak 4 češnja
- Koncentrat rajčice 1 žlica
- Peršin 1 vezica
- Bijelo vino (žlahtina) 100 ml
- Prošek 50 ml
- Riblji temeljac 500 ml
- Domaći ocat 1 žlica
- Sol, papar
Način pripreme:
Sipu treba oprati, očistiti, odvojiti vrećicu crnila i narezati je na kockice. Na ugrijanom maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i sipu. Kad malo smekša, dodati koncentrat rajčice, nasjeckani peršin i češnjak, podliti ribljim temeljcem i vinom te začiniti i kuhati otprilike 15 minuta. Dodati rižu, prošek i pred kraj vrećicu crnila. Još malo prokuhati, a zatim pustiti da odstoji nekoliko minuta, pazeći da riža ostane al dente. Servirati uz dekoraciju od svježeg peršina i limuna.