Lazanje na crkveniški

Autor: admin   (palac x 181840) |moji recepti

0
Široki rezanci 250 g Filet slanih inćuna 70 g Riblji temeljac 150 ml Bijelo vino 50 ml Maslinovo ulje 100 ml Luk 50 g Češnjak 30 g Crveni radič 30 g Rokula (riga, rikula, rukula) 30 g Krušne mrvice 1 žlica Vrhnje za kuhanje 100 ml Aceto balsamico 1 žlica Kapare 1 žlica Sol, papar, peršin Način pripreme: Na maslinovom ulju prepržiti luk, a kad požuti dodati nasjeckani češnjak i krušne mrvice. Podliti ribljim temeljcem i bijelim vinom. Dodati inćune, sol, papar, peršin, kapare i vrhnje za kuhanje. Kratko zakuhati i dodati aceto balsamico. Posebno u slanoj vodi skuhati rezance, ocijediti ih i dodati u gotov umak. Rokulu i radič nasjeckati na rezance i dodati u gotovo jelo. Lagano protresti u tavi i poslužiti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+945)
Lazanje na crkveniški

Sastojci

  • Široki rezanci 250 g
  • Filet slanih inćuna 70 g
  • Riblji temeljac 150 ml
  • Bijelo vino 50 ml
  • Maslinovo ulje 100 ml
  • Luk 50 g
  • Češnjak 30 g
  • Crveni radič 30 g
  • Rokula (riga, rikula, rukula) 30 g
  • Krušne mrvice 1 žlica
  • Vrhnje za kuhanje 100 ml
  • Aceto balsamico 1 žlica
  • Kapare 1 žlica
  • Sol, papar, peršin

Način pripreme:

Na maslinovom ulju prepržiti luk, a kad požuti dodati nasjeckani češnjak i krušne mrvice. Podliti ribljim temeljcem i bijelim vinom. Dodati inćune, sol, papar, peršin, kapare i vrhnje za kuhanje. Kratko zakuhati i dodati aceto balsamico. Posebno u slanoj vodi skuhati rezance, ocijediti ih i dodati u gotov umak. Rokulu i radič nasjeckati na rezance i dodati u gotovo jelo. Lagano protresti u tavi i poslužiti.

Prosjek: 4 (+945)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)