Bistra riblja juha na mornarski

Autor: admin   (palac x 48602) |moji recepti

1
Riblji temeljac 1,30 l Bijela riba 400 g Luk 200 g Mrkva 200 g Korijen celera 100 g Peršin 80 g Kuhana riža 80 g Vino 80 ml Češnjak 50 g Sol, papar u zrnu, lovorov list, maslinovo ulje, kriška limuna. Način pripreme: Ribu očistiti i staviti u lonac. Dodati prepečeni luk, mrkvu, celer, peteljke peršina, papar u zrnu, sol, lovorov list, krišku limuna te podliti ribljim temeljcem. Sve skupa staviti da se lagano kuha 15 minuta, zatim izvaditi ribu. U juhu dodati maslinovo ulje i kuhati još 10 minuta. U tanjur staviti ribu, mrkvu narezanu na sitne kockice, kuhanu rižu i procijeđenu juhu. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Bistra riblja juha na mornarski

Sastojci:

  • Riblji temeljac 1,30 l
  • Bijela riba 400 g
  • Luk 200 g
  • Mrkva 200 g
  • Korijen celera 100 g
  • Peršin 80 g
  • Kuhana riža 80 g
  • Vino 80 ml
  • Češnjak 50 g
  • Sol, papar u zrnu, lovorov list, maslinovo ulje, kriška limuna.

Način pripreme:

Ribu očistiti i staviti u lonac. Dodati prepečeni luk, mrkvu, celer, peteljke peršina, papar u zrnu, sol, lovorov list, krišku limuna te podliti ribljim temeljcem. Sve skupa staviti da se lagano kuha 15 minuta, zatim izvaditi ribu. U juhu dodati maslinovo ulje i kuhati još 10 minuta. U tanjur staviti ribu, mrkvu narezanu na sitne kockice, kuhanu rižu i procijeđenu juhu. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Bakalar po domaću - PROČITAJTE Palamida va ulju na rigi po selački - PROČITAJTE Marinada od plave ribe - PROČITAJTE Črni rižot od sipi - PROČITAJTE Brudit i palenta na selački - PROČITAJTE