Palamida va ulju na rigi po selački

Autor: admin   (palac x 181060) |moji recepti

0
Palamida 1 kg Maslinovo ulje 250 ml Vinski ocat 80 ml Luk 100 g Češnjak 30 g Mrkva 100 g Rokula (riga, rikula, rukula) 150 g Rajčica 150 g Masline 100 g Peršin 50 g Limun 150 g Papar u zrnu 10 g Sol 20 g Lovorov list 2 kom. Način pripreme: Začinsko povrće i začine staviti u 2 litre vode da se kuhaju pola sata. U začinjenu tekućinu dodati ribu izrezanu na odreske i lagano kuhati još pola sata. Kuhanu ribu izvaditi, očistiti kožu i eventualni crni sloj iz sredine odreska. Staviti odreske na čistu suhu dasku da se riba potpuno osuši. Tako pripremljenu ribu staviti u staklenu posudu, poslagati, zaliti maslinovim uljem, pokriti i čuvati do upotrebe. Palamida u ulju se poslužuje na podlozi od rokule, ukrašena ploškama rajčice i limuna, maslinama i svježim peršinom. Napomena: Umjesto palamide se može koristiti i rumbac, tuna, skuša ili plavica. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Palamida va ulju na rigi po selački

Sastojci:

  • Palamida 1 kg
  • Maslinovo ulje 250 ml
  • Vinski ocat 80 ml
  • Luk 100 g
  • Češnjak 30 g
  • Mrkva 100 g
  • Rokula (riga, rikula, rukula) 150 g
  • Rajčica 150 g
  • Masline 100 g
  • Peršin 50 g
  • Limun 150 g
  • Papar u zrnu 10 g
  • Sol 20 g
  • Lovorov list 2 kom.

Način pripreme:

Začinsko povrće i začine staviti u 2 litre vode da se kuhaju pola sata. U začinjenu tekućinu dodati ribu izrezanu na odreske i lagano kuhati još pola sata. Kuhanu ribu izvaditi, očistiti kožu i eventualni crni sloj iz sredine odreska. Staviti odreske na čistu suhu dasku da se riba potpuno osuši. Tako pripremljenu ribu staviti u staklenu posudu, poslagati, zaliti maslinovim uljem, pokriti i čuvati do upotrebe.
Palamida u ulju se poslužuje na podlozi od rokule, ukrašena ploškama rajčice i limuna, maslinama i svježim peršinom.

Napomena:

Umjesto palamide se može koristiti i rumbac, tuna, skuša ili plavica.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)