Palamida va ulju na rigi po selački
Sastojci:
- Palamida 1 kg
- Maslinovo ulje 250 ml
- Vinski ocat 80 ml
- Luk 100 g
- Češnjak 30 g
- Mrkva 100 g
- Rokula (riga, rikula, rukula) 150 g
- Rajčica 150 g
- Masline 100 g
- Peršin 50 g
- Limun 150 g
- Papar u zrnu 10 g
- Sol 20 g
- Lovorov list 2 kom.
Način pripreme:
Začinsko povrće i začine staviti u 2 litre vode da se kuhaju pola sata. U začinjenu tekućinu dodati ribu izrezanu na odreske i lagano kuhati još pola sata. Kuhanu ribu izvaditi, očistiti kožu i eventualni crni sloj iz sredine odreska. Staviti odreske na čistu suhu dasku da se riba potpuno osuši. Tako pripremljenu ribu staviti u staklenu posudu, poslagati, zaliti maslinovim uljem, pokriti i čuvati do upotrebe.
Palamida u ulju se poslužuje na podlozi od rokule, ukrašena ploškama rajčice i limuna, maslinama i svježim peršinom.
Napomena:
Umjesto palamide se može koristiti i rumbac, tuna, skuša ili plavica.
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: limun / lovorov list / luk / masline / maslinovo ulje / mrkva / peršin / povrće / rajčice / riba / rikula / vinski ocat