Marinada od plave ribe

Autor: admin   (palac x 181009) |moji recepti

0
Lokarda / golčić 500 g Brašno 20 g Maslinovo ulje 50 ml Biljno ulje 100 ml Luk 100 g Rajčica (konzerva) 30 g Mrkva 50 g Vinski ocat 100 ml Bijelo vino 100 ml Sol 40 g Crni papar (u zrnu) 40 g Limun 250 g Svježa rajčica 100 g Masline (crne) 50 g Češnjak 50 g Peršin 50 g Ružmarin, lovorov list Način pripreme: Ribu treba očistiti, začiniti, prepržiti na ulju i pustiti da se ohladi. Na ulje se doda korjenasto povrće, pusti da dobije zlatnožutu boju, podlije vinom i vinskim octom. Nakon toga se doda limun, ružmarin i lovorov list, prokuha i i ostavi da se ohladi. Na kraju se u ohlađenu ribu doda svježa rajčica nasjeckana na kockice, češnjak, peršin i crne masline.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Ovu marinadu možete napraviti od lokarde/golčića
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • Lokarda / golčić 500 g
  • Brašno 20 g
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Biljno ulje 100 ml
  • Luk 100 g
  • Rajčica (konzerva) 30 g
  • Mrkva 50 g
  • Vinski ocat 100 ml
  • Bijelo vino 100 ml
  • Sol 40 g
  • Crni papar (u zrnu) 40 g
  • Limun 250 g
  • Svježa rajčica 100 g
  • Masline (crne) 50 g
  • Češnjak 50 g
  • Peršin 50 g
  • Ružmarin, lovorov list

Način pripreme:

Ribu treba očistiti, začiniti, prepržiti na ulju i pustiti da se ohladi. Na ulje se doda korjenasto povrće, pusti da dobije zlatnožutu boju, podlije vinom i vinskim octom. Nakon toga se doda limun, ružmarin i lovorov list, prokuha i i ostavi da se ohladi. Na kraju se u ohlađenu ribu doda svježa rajčica nasjeckana na kockice, češnjak, peršin i crne masline.

 

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)