Batuda

Autor: admin   (palac x 176064) |moji recepti

0
Grah 100 g Ječam 40 g Krumpir 120 g Mrkva 50 g Kukuruz 70 g Češnjak i peršin (za pešt) 50 g Temeljac 1 l Peršin (list i korijen) 30 g Zelena paprika 30 g Svježa rajčica 30 g Suha rebra ili vratina 150 g Slanina 200 g Sol, papar po želji Način pripreme: Prvi dan staviti grah da se moči. Staviti kuhati grah, kad je napola kuhan dodati kukuruz, ječam, luk, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu domaću slaninu, pešt i povrće (mrkva, rajčica, luk, paprika) te suha rebra ili vratinu. Kada je sve kuhano, izvade se suha rebra ili vratina, a meso treba očistiti i narezati te vratiti u juhu. Juhu začiniti prema potrebi te poslužiti nakon 15 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4)
Batuda

Sastojci:

  • Grah 100 g
  • Ječam 40 g
  • Krumpir 120 g
  • Mrkva 50 g
  • Kukuruz 70 g
  • Češnjak i peršin (za pešt) 50 g
  • Temeljac 1 l
  • Peršin (list i korijen) 30 g
  • Zelena paprika 30 g
  • Svježa rajčica 30 g
  • Suha rebra ili vratina 150 g
  • Slanina 200 g
  • Sol, papar po želji

Način pripreme:

Prvi dan staviti grah da se moči. Staviti kuhati grah, kad je napola kuhan dodati kukuruz, ječam, luk, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu domaću slaninu, pešt i povrće (mrkva, rajčica, luk, paprika) te suha rebra ili vratinu. Kada je sve kuhano, izvade se suha rebra ili vratina, a meso treba očistiti i narezati te vratiti u juhu. Juhu začiniti prema potrebi te poslužiti nakon 15 minuta.

Prosjek: 4.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika NATALI's

Mmmm to ćemo probati, moj mužić neće biti baš oduševljen, ali će pojesti. Njemu samo da je mesine.