Batuda

Autor: admin   (palac x 50814) |moji recepti

0
Grah 100 g Ječam 40 g Krumpir 120 g Mrkva 50 g Kukuruz 70 g Češnjak i peršin (za pešt) 50 g Temeljac 1 l Peršin (list i korijen) 30 g Zelena paprika 30 g Svježa rajčica 30 g Suha rebra ili vratina 150 g Slanina 200 g Sol, papar po želji Način pripreme: Prvi dan staviti grah da se moči. Staviti kuhati grah, kad je napola kuhan dodati kukuruz, ječam, luk, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu domaću slaninu, pešt i povrće (mrkva, rajčica, luk, paprika) te suha rebra ili vratinu. Kada je sve kuhano, izvade se suha rebra ili vratina, a meso treba očistiti i narezati te vratiti u juhu. Juhu začiniti prema potrebi te poslužiti nakon 15 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4)
Batuda

Sastojci:

  • Grah 100 g
  • Ječam 40 g
  • Krumpir 120 g
  • Mrkva 50 g
  • Kukuruz 70 g
  • Češnjak i peršin (za pešt) 50 g
  • Temeljac 1 l
  • Peršin (list i korijen) 30 g
  • Zelena paprika 30 g
  • Svježa rajčica 30 g
  • Suha rebra ili vratina 150 g
  • Slanina 200 g
  • Sol, papar po želji

Način pripreme:

Prvi dan staviti grah da se moči. Staviti kuhati grah, kad je napola kuhan dodati kukuruz, ječam, luk, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu domaću slaninu, pešt i povrće (mrkva, rajčica, luk, paprika) te suha rebra ili vratinu. Kada je sve kuhano, izvade se suha rebra ili vratina, a meso treba očistiti i narezati te vratiti u juhu. Juhu začiniti prema potrebi te poslužiti nakon 15 minuta.

Prosjek: 4.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika NATALI's

Mmmm to ćemo probati, moj mužić neće biti baš oduševljen, ali će pojesti. Njemu samo da je mesine.

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Jašmik Suhen meson va kotliću - PROČITAJTE Bakalar po domaću - PROČITAJTE Šnicel našeh non - PROČITAJTE Bistra riblja juha na mornarski - PROČITAJTE Marinada od plave ribe - PROČITAJTE