Rezanci s marmeladom i orasima
Umjesto kolača preporučam sljedeće...
Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 5 žlica marmelade od marelice
- 10 dag mljevenih oraha
- 1 žlica limunovog soka
- ulje, sol
- cimet i šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rezance skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijana ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje. Rasporedite ih odmah u tanjure, prelij te marmeladom pomiješanom s limunovim sokom, pospite mljevenim orasima i šećerom u prahu pomiješanim s cimetom i poslužite još tople.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od tjestenine
- Sastojci: cimet / limunov sok / marmelada / orasi / šećer u prahu / tjestenina rezanci / ulje







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...