Rigatoni alla norma
Sastojci:
- 350 g tjestenine rigatoni
- 250 g patlidžana
- 50 g luka, oguljenoga i nasjeckanoga
- 1 češanj češnjaka, oguljenoga
- 1 kg rajčica (ili pelata), očišćenih od sjemenki i narezanih na kockice
- 6 listova bosiljka
- 50 g naribane slane skute (ricotte)
- Sol i papar, prema ukusu
- Brašno, prema potrebi
- 30 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja, i još za prženje
Priprema:
Narežite patlidžan na kockice ili prutiće pa ga stavite u cjedilo, lagano posolite i ostavite da se cijedi otprilike 30 minuta. Zagrijavajte 5 cm ulja u tavi dok ne postane vrlo vruće. Uvaljajte komade patlidžana u brašno i pržite dok ne omekšaju. Zagrijte 2 žlice ulja u loncu pa popržite luk i cijeli češanj češnjaka. Dodajte rajčice, posolite i popaprite pa kuhajte još otprilike 10 minuta, a zatim sve protisnite kroz ručni spravu za pasiranje povrća. Dodajte komade patlidžana u umak od rajčice. U loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante pa ocijedite. U velikoj zdjeli pomiješajte tjesteninu s umakom od rajčice i patlidžanom. Svaku porciju pospite skutom i bosiljkom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): tjesetenina
- Sastojci: luk / patlidžan / rajčica / rajčice / umak od rajčice