Spaccatelle s gljivama, sušenom govedinom i rikolom
Sastojci:
- 300 g tjestenine spaccatelle (ili penne)
- 200 g šampinjona, narezanih na ploške, i još za ukrašavanje
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g sušene govedine (bresaola), narezane na tanke vrpce
- 100 g rajčica, narezanih na kocke
- 50 g rikole, krupnije nasjeckane, i još za ukrašavanje
- 40 g parmezana, naribanoga na vrlo tanke listiće
- 30 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- 20 g peršina, nasjeckanoga
- 1 češanj češnjaka, oguljenog
- Sol i papar, prema ukusu
Priprema:
U velikome loncu zakuhajte posoljenu vodu za tjesteninu. U tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Pirjajte gljive, češnjak i peršin 2 minute. Posolite i popaprite. Dodajte sušenu govedinu pa rajčice. Pirjajte 5 minuta na jakoj vatri. Dodajte vrhnje pa smanjite plamen na srednju jačinu i pustite da se umak zgusne, otprilike 2 do 3 minute. Posolite i popaprite. Za to vrijeme, skuhajte tjesteninu al dante pa ocijedite. Pomiješajte tjesteninu s umakom i rikolom pa prokuhajte još nekoliko minuta. Ukrasite sirom i nekoliko listova nekuhane rikole ili kuhanim ploškama gljiva.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: gljive / papar / rajčice / vrhnje