Arbun s krumpirom i sirom
Sastojci:
- 1 kg cijeloga arbuna (ili grgeča)
- 50 g tvrdoga ovčjeg sira, naribanoga
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 4 g svježeg peršina, nasjeckanoga
- 40 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- Sol i papar, prema ukusu
Priprema:
Očistite i filetirajte ribu. U velikome loncu kipuće, posoljene vode kuhajte krumpir 5 minuta pa ga dobro ocijedite. Namastite lim za pečenje (ili ga podstavite papirom za pečenje) i na njega složite sloj krumpira. Pomiješajte tvrdi ovčji sir, češnjak i peršin pa mješavinu ravnomjerno rasporedite po krumpiru. Na to složite red fileta arbuna pa posolite i popaprite. Prekrijte ih ostatkom namirnica, pazeći na to da nježno slažete kriške krumpira. Poškropite uljem i pecite na 200 °C 15 do 20 minuta.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): riba