Bucatini sa sipom i graškom
Sastojci:
- 350 g tjestenine bucatini
- 350 g sipe (ili liganja)
- 200 g graška, svježega ili zamrznutoga
- 150 g zgnječene rajčice
- 1 mali luk
- 1 češanj češnjaka
- 5 – 6 listova svježega bosiljka
- 100 ml suhoga bijelog vina
- 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- Sol, prema ukusu
Priprema:
Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Očistite i operite sipu pa je narežite na tanke vrpce ili vrlo tanke filete, otprilike 2 do 3 mm debljine. Nakapajte malo ulja na tavu i pirjajte luk i češnjak. Dodajte sipu i pirjajte nekoliko minuta, uz stalno miješanje. Dodajte bijelo vino. Kada ispari, umiješajte zgnječene rajčice, grašak i listove bosiljka. Pirjajte još 15 minuta. Za to vrijeme, u loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante, ocijedite i premjestite u veliku zdjelu. Pomiješajte tjesteninu s umakom od sipe i poslužite vruće.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: rajčice / bijelo vino / luk / češnjak







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...