Pirjana sipa
Sastojci:
- 800 g sipe (ili liganja)
- 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- 1 vezica svježega peršina
- 150 g luka, nasjeckanoga
- 70 g celera bjelaša, nasjeckanoga
- 1 češanj češnjaka, nasjeckanoga
- 300 g blitve, krupno nasjeckane
- 100 ml suhoga bijelog vina
- Sol i papar, prema ukusu
Priprema:
Operite blitvu, ali nemojte je osušiti nego je samo tako stavite u lonac, posolite i poklopite. Kuhajte na slaboj vatri nekoliko minuta. Pomno očiste sipu ili lignje i narežite na vrpce. U velikoj tavi zagrijte ulje pa pirjajte luk, celer bjelaš i češnjak dok ne postanu zlatnožuti. Dodajte sipu. Prelijte bijelim vinom i pirjajte dok ne ishlapi. Nastavite pirjati, dodajući nekoliko kapi vode ako bude potrebno. Kada je sipa vrlo mekana, za otprilike 1 do 2 minute, dodajte blitvu. Posolite i popaprite pa poslužite.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): riba