Rolice punjenje gljivama s preljevom od umaka od gorgonzole i cvjetače

Autor: LanaM   (palac x 11485) |moji recepti

0
2 žlice maslaca ili ulja 1 manji luk 220 grama gljiva (šaminjoni, vrganji ili neke druge gljive po izboru) 2 režnja češnjaka 1 žličica nasjeckanog timijana 1/4 šalice dobrog bijelog vina ili temeljca 1 glavica kelja (kelj narezati na trakice, pa blanširati) Sastojci za umak od cvjetače:   velika žlica maslinovog ulja ili maslaca 2 režnja češnjaka 720 grama cvjetače (jedna manja glavica) 2,5 dcl temeljca (ako nemate, može i voda) 60 – 65 grama gorgonzole sol i papar po ukusu mlijeka u jednoj mjeri kao i gorgonzole Sastojci za tijesto: 9 kuhanih dugačkih lazanja doppia Riccia 250 grama ricotte (može i skuta) 60 – 65 grama sira ribanca 120 grama razmrvljene mozzarele Priprema za punjenje: U loncu rastopiti maslac na srednje jakoj vatri, dodati luk i gljive i kuhati 15-20 min, dok se luk i gljive ne karameliziraju. Dodati češnjak i timijan i kuhati minutu dvije dok se ne razvije aroma. Dodati vino da rastopi sastojke koji su se primili za dno. Dodati blanširani kelj i kuhati 10 minuta dok sve ne omekani i ne poveže se. Priprema za umak od cvjetače: Zagrijati maslinovo ulje (ili rastopiti maslac) na srednje jakoj vatri i ne pustiti da se previše zagrije, dodati češnjak dok ne razvije aromu (otprilike minutu) Dodati cvjetaču i temeljac, zagrijati do vrenja na jakoj vatri do vrenja, pa smanjiti vatru i kuhati poklopljeno, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok se cvjetača ne skuha. Provjeriti je li cvejtača kuhana vilicom. Kad je kuhano, sve usitini štapnim mikserom ili u blenderu. Vratiti na vatru, pa dodati gorgonzolu, sol i papar po ukusu, dodati mlijeko pa kuhati na umjerenoj vatri dok se sir ne otopi i dok ne postignete željenu gustoću umaka. Priprema: Na skuhano tijesto u tankom premazu nanijeti riccotu pomješanu s parmezanom, preko toga premazati umakom od gljiva, pa zarolati. Složiti rolice u nauljeni pleh (ili vatrostalnu posudu) za pečnje. Preko svake rolice preliti umak od cvjetače ravnomjerno raspoređujući umak. U prethodno zagrijanoj pećnici na 175⁰C peći 25-30 minuta do zlatno smeđe boje. Recept je sa stranice http://www.closetcooking.com/     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3) ‹ Rigatoni alla norma najbolji recept Sicilijanski špageti ›
Gljive, kelj i sir zarolani u dugačke listove za "lasagne doppia Riccia", bogato preliveni kremastim umakom od gorgonzole i cvjetače zapačeni do zlatno smeđe boje, to morate probat.
Rolice punjene gljivama

Sastojci za punjenje:

  • 2 žlice maslaca ili ulja
  • 1 manji luk
  • 220 grama gljiva (šaminjoni, vrganji ili neke druge gljive po izboru)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1/4 šalice dobrog bijelog vina ili temeljca
  • 1 glavica kelja (kelj narezati na trakice, pa blanširati)

Sastojci za umak od cvjetače:

 

  • velika žlica maslinovog ulja ili maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 720 grama cvjetače (jedna manja glavica)
  • 2,5 dcl temeljca (ako nemate, može i voda)
  • 60 – 65 grama gorgonzole
  • sol i papar po ukusu
  • mlijeka u jednoj mjeri kao i gorgonzole

Sastojci za tijesto:

  • 9 kuhanih dugačkih lazanja doppia Riccia
  • 250 grama ricotte (može i skuta)
  • 60 – 65 grama sira ribanca
  • 120 grama razmrvljene mozzarele

Priprema za punjenje:

U loncu rastopiti maslac na srednje jakoj vatri, dodati luk i gljive i kuhati 15-20 min, dok se luk i gljive ne karameliziraju.
Dodati češnjak i timijan i kuhati minutu dvije dok se ne razvije aroma.
Dodati vino da rastopi sastojke koji su se primili za dno.
Dodati blanširani kelj i kuhati 10 minuta dok sve ne omekani i ne poveže se.

Priprema za umak od cvjetače:

Zagrijati maslinovo ulje (ili rastopiti maslac) na srednje jakoj vatri i ne pustiti da se previše zagrije, dodati češnjak dok ne razvije aromu (otprilike minutu)
Dodati cvjetaču i temeljac, zagrijati do vrenja na jakoj vatri do vrenja, pa smanjiti vatru i kuhati poklopljeno, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok se cvjetača ne skuha. Provjeriti je li cvejtača kuhana vilicom.
Kad je kuhano, sve usitini štapnim mikserom ili u blenderu.
Vratiti na vatru, pa dodati gorgonzolu, sol i papar po ukusu, dodati mlijeko pa kuhati na umjerenoj vatri dok se sir ne otopi i dok ne postignete željenu gustoću umaka.

Priprema:

Na skuhano tijesto u tankom premazu nanijeti riccotu pomješanu s parmezanom, preko toga premazati umakom od gljiva, pa zarolati.
Složiti rolice u nauljeni pleh (ili vatrostalnu posudu) za pečnje.
Preko svake rolice preliti umak od cvjetače ravnomjerno raspoređujući umak.
U prethodno zagrijanoj pećnici na 175⁰C peći 25-30 minuta do zlatno smeđe boje.

Recept je sa stranice http://www.closetcooking.com/

 

 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Dragana Vilusic's

ovo izgleda dobro.Sutra cu napraviti .

2
Slika korisnika Marica Viljevac Coti Ademaj's

bas jako fino izgleda moram napraviti ali mi posaljite sliku od cvetace i temeljac ja neznam stoje to molim vas.

3
Slika korisnika LanaM's

Cvjetača je karfiol, a temeljac je bistra juha od povrća, dakle to je umjesto vode ukusnije je kad se zaljeva temeljcem, on može inaće biti pileći, govedski ili riblji....

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Trogirska juha od cvjetace / kaula / karfiola - PROČITAJTE Lasagne - PROČITAJTE Buzara - PROČITAJTE Brzi "sote" - PROČITAJTE Magični kolač - PROČITAJTE