Buzara Della Morlacca
Sastojci za buzaru:
- Razne školjke (dagnja, vongola, gropa, kunjka, mušula) - ukupno 1,25 kg
- Škamp 500 g
- Maslinovo ulje 150 ml
- Bijelo vino (žlahtina) 250 ml
- Luk 100 g
- Krušne mrvice 50 g
- Češnjak 30 g
- Riblji temeljac 600 ml
- Domaći vinjak 30 ml
- Prošek 50 ml
- Sol, papar, peršin, pola limuna.
Način pripreme:
Školjke pojedinačno otvoriti na vrućoj pari, da se iz njih ispere pijesak i more. Na maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i škampe. Kad malo požuti, dodati češnjak i krušne mrvice, zaliti vinjakom i temeljcem, uz dodatak svih navedenih začina. Kad zakuha, dodati školjke, bijelo vino i prošek te kuhati otprilike 15 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodati 2 ploške limuna.
- Sastojci: školjke / vinjak / temeljac / krušne mrvice / prošek / vino / bijelo vino / maslinovo ulje / luk / češnjak / peršin / sol