Buzara Della Morlacca

Autor: admin   (palac x 181014) |moji recepti

0
Razne školjke (dagnja, vongola, gropa, kunjka, mušula) - ukupno 1,25 kg Škamp 500 g Maslinovo ulje 150 ml Bijelo vino (žlahtina) 250 ml Luk 100 g Krušne mrvice 50 g Češnjak 30 g Riblji temeljac 600 ml Domaći vinjak 30 ml Prošek 50 ml Sol, papar, peršin, pola limuna. Način pripreme: Školjke pojedinačno otvoriti na vrućoj pari, da se iz njih ispere pijesak i more. Na maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i škampe. Kad malo požuti, dodati češnjak i krušne mrvice, zaliti vinjakom i temeljcem, uz dodatak svih navedenih začina. Kad zakuha, dodati školjke, bijelo vino i prošek te kuhati otprilike 15 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodati 2 ploške limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+202) ‹ Buzara najbolji recept Buzara od šakmpi i dagnji ›
Buzara

Sastojci za buzaru:

  • Razne školjke (dagnja, vongola, gropa, kunjka, mušula) - ukupno 1,25 kg
  • Škamp 500 g
  • Maslinovo ulje 150 ml
  • Bijelo vino (žlahtina) 250 ml
  • Luk 100 g
  • Krušne mrvice 50 g
  • Češnjak 30 g
  • Riblji temeljac 600 ml
  • Domaći vinjak 30 ml
  • Prošek 50 ml
  • Sol, papar, peršin, pola limuna.

Način pripreme:

Školjke pojedinačno otvoriti na vrućoj pari, da se iz njih ispere pijesak i more. Na maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i škampe. Kad malo požuti, dodati češnjak i krušne mrvice, zaliti vinjakom i temeljcem, uz dodatak svih navedenih začina. Kad zakuha, dodati školjke, bijelo vino i prošek te kuhati otprilike 15 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodati 2 ploške limuna.

Prosjek: 4 (+202)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)