Buzara Della Morlacca
        Sastojci za buzaru:
- Razne školjke (dagnja, vongola, gropa, kunjka, mušula) - ukupno 1,25 kg
 - Škamp 500 g
 - Maslinovo ulje 150 ml
 - Bijelo vino (žlahtina) 250 ml
 - Luk 100 g
 - Krušne mrvice 50 g
 - Češnjak 30 g
 - Riblji temeljac 600 ml
 - Domaći vinjak 30 ml
 - Prošek 50 ml
 - Sol, papar, peršin, pola limuna.
 
Način pripreme:
Školjke pojedinačno otvoriti na vrućoj pari, da se iz njih ispere pijesak i more. Na maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i škampe. Kad malo požuti, dodati češnjak i krušne mrvice, zaliti vinjakom i temeljcem, uz dodatak svih navedenih začina. Kad zakuha, dodati školjke, bijelo vino i prošek te kuhati otprilike 15 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodati 2 ploške limuna.
- Sastojci: školjke / vinjak / temeljac / krušne mrvice / prošek / vino / bijelo vino / maslinovo ulje / luk / češnjak / peršin / sol
 


 
 






 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...