Juha od šparug
Sastojci:
- Šparoge (divlje) 250 g
- Brašno 40 g
- Maslac 30 g
- Maslinovo ulje 50 ml
- Vrhnje za kuhanje 200 ml
- Goveđi temeljac 1 l
- Tost (krušni) 4 kom.
- Češnjak 1 češanj
- Sol, papar, muškatni oraščić
Način pripreme:
Odvojiti mekani od tvrdoga dijela šparoga. Tvrdi dio šparoga staviti kuhati u goveđi temeljac otprilike 20 minuta. Napraviti svijetlu zapršku od mješavine maslaca i maslinovog ulja, preliti je temeljcem, zakuhati, dodati mekane nasjeckane dijelove šparoge, posoliti te kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, uz dodatak vrhnja za kuhanje, soli, papra i muškatnog oraščića. Uz gotovu juhu poslužiti kockice tosta prepečene na maslinovom ulju i češnjaku.
- Vaše oznake (tagovi): šparoge
- Sastojci: tost / vrhnje za kuhanje / šparoge / maslac / muškatni oraščić / maslinovo ulje / brašno / sol







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...