Juha od šparug

Autor: admin   (palac x 48636) |moji recepti

1
Šparoge (divlje) 250 g Brašno 40 g Maslac 30 g Maslinovo ulje 50 ml Vrhnje za kuhanje 200 ml Goveđi temeljac 1 l Tost (krušni) 4 kom. Češnjak 1 češanj Sol, papar, muškatni oraščić Način pripreme: Odvojiti mekani od tvrdoga dijela šparoga. Tvrdi dio šparoga staviti kuhati u goveđi temeljac otprilike 20 minuta. Napraviti svijetlu zapršku od mješavine maslaca i maslinovog ulja, preliti je temeljcem, zakuhati, dodati mekane nasjeckane dijelove šparoge, posoliti te kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, uz dodatak vrhnja za kuhanje, soli, papra i muškatnog oraščića. Uz gotovu juhu poslužiti kockice tosta prepečene na maslinovom ulju i češnjaku. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
juha od šparoga

Sastojci:

  • Šparoge (divlje) 250 g
  • Brašno 40 g
  • Maslac 30 g
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Vrhnje za kuhanje 200 ml
  • Goveđi temeljac 1 l
  • Tost (krušni) 4 kom.
  • Češnjak 1 češanj
  • Sol, papar, muškatni oraščić

Način pripreme:

Odvojiti mekani od tvrdoga dijela šparoga. Tvrdi dio šparoga staviti kuhati u goveđi temeljac otprilike 20 minuta. Napraviti svijetlu zapršku od mješavine maslaca i maslinovog ulja, preliti je temeljcem, zakuhati, dodati mekane nasjeckane dijelove šparoge, posoliti te kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, uz dodatak vrhnja za kuhanje, soli, papra i muškatnog oraščića. Uz gotovu juhu poslužiti kockice tosta prepečene na maslinovom ulju i češnjaku.

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Juha od šparoga - PROČITAJTE Salata od šparug i jaj - PROČITAJTE Buzara Della Morlacca - PROČITAJTE Gusta juha od ječma/geršla - PROČITAJTE Lumbul teti Anki - PROČITAJTE