Salata od šparug i jaj

Autor: admin   (palac x 54964) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

Šparoge (divlje) 2 vezice Jaja 5 kom. Maslinovo ulje 50 ml Ocat 40 ml Sol i papar po želji Način pripreme: Šparoge treba oprati, presaviti ih preko prsta i pustiti da puknu, kako bi se odvojio mekani od tvrdoga dijela. Tvrdi dio se može iskoristiti za kuhanje juhe. Mekani dio izrezati te potom staviti da se 10 minuta kuha u kipućoj posoljenoj vodi. Kad su šparoge skuhane, treba ih procijediti pa isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati jaja, oguliti ih i narezati na ploške. U prikladnoj posudi šparoge začiniti uljem, octom, solju i paprom. U drugu posudu poslagati jaja pa šparoge. Napomena: Šparoge koje se koriste za salatu se kuhaju u malo vode s malo soli i šećera, da ne izgube na hranjivoj vrijednosti, a poslužuju se hladne. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+653)
Salata od šparug i jaj

Sastojci:

  • Šparoge (divlje) 2 vezice
  • Jaja 5 kom.
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Ocat 40 ml
  • Sol i papar po želji

Način pripreme:

Šparoge treba oprati, presaviti ih preko prsta i pustiti da puknu, kako bi se odvojio mekani od tvrdoga dijela. Tvrdi dio se može iskoristiti za kuhanje juhe. Mekani dio izrezati te potom staviti da se 10 minuta kuha u kipućoj posoljenoj vodi. Kad su šparoge skuhane, treba ih procijediti pa isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati jaja, oguliti ih i narezati na ploške. U prikladnoj posudi šparoge začiniti uljem, octom, solju i paprom. U drugu posudu poslagati jaja pa šparoge.

Napomena:

Šparoge koje se koriste za salatu se kuhaju u malo vode s malo soli i šećera, da ne izgube na hranjivoj vrijednosti, a poslužuju se hladne.

Prosjek: 4 (+653)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Juha od šparoga - PROČITAJTE Salata od šparoga (kuka) - PROČITAJTE Juha od šparug - PROČITAJTE Moje šparoge (kuke) - PROČITAJTE Ukiseljene šparoge - PROČITAJTE