Salata od šparug i jaj

Autor: admin   (palac x 156241) |moji recepti

0
Šparoge (divlje) 2 vezice Jaja 5 kom. Maslinovo ulje 50 ml Ocat 40 ml Sol i papar po želji Način pripreme: Šparoge treba oprati, presaviti ih preko prsta i pustiti da puknu, kako bi se odvojio mekani od tvrdoga dijela. Tvrdi dio se može iskoristiti za kuhanje juhe. Mekani dio izrezati te potom staviti da se 10 minuta kuha u kipućoj posoljenoj vodi. Kad su šparoge skuhane, treba ih procijediti pa isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati jaja, oguliti ih i narezati na ploške. U prikladnoj posudi šparoge začiniti uljem, octom, solju i paprom. U drugu posudu poslagati jaja pa šparoge. Napomena: Šparoge koje se koriste za salatu se kuhaju u malo vode s malo soli i šećera, da ne izgube na hranjivoj vrijednosti, a poslužuju se hladne. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+653)
Salata od šparug i jaj

Sastojci:

  • Šparoge (divlje) 2 vezice
  • Jaja 5 kom.
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Ocat 40 ml
  • Sol i papar po želji

Način pripreme:

Šparoge treba oprati, presaviti ih preko prsta i pustiti da puknu, kako bi se odvojio mekani od tvrdoga dijela. Tvrdi dio se može iskoristiti za kuhanje juhe. Mekani dio izrezati te potom staviti da se 10 minuta kuha u kipućoj posoljenoj vodi. Kad su šparoge skuhane, treba ih procijediti pa isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati jaja, oguliti ih i narezati na ploške. U prikladnoj posudi šparoge začiniti uljem, octom, solju i paprom. U drugu posudu poslagati jaja pa šparoge.

Napomena:

Šparoge koje se koriste za salatu se kuhaju u malo vode s malo soli i šećera, da ne izgube na hranjivoj vrijednosti, a poslužuju se hladne.

Prosjek: 4 (+653)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)