Salata od šparoga (kuka)

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 72949) |moji recepti

0
šparoge luk krumpir jaja sol maslinovo ulje vinski ocat Ove godine šparoge nisu tako gorke ili sam se ja malo privikla na njih.U svakom slučaju skuham ih u posoljenoj vodi u koji sam dodala malo octa. Kad voda zakuha dodam natrgane meke dijelove i kuham 5-10 min. U posudi pomiješam kuhane šparoge,kuhani krumpir(ne smije ga biti puno,šparoge moraju prevladavati) , kuhana jaja i luk.Začinim maslinovim uljem,octom i po potrebi dosolim. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+162)
Jednostavno, ukusno i zdravo jelo iz prirode. Našla sam par načina pripreme koji su po mom guštu, jer ne volim gorko. Mogu se malo blanširati i zamrznuti.
Recepti -šparoge

Sastojci

  • šparoge
  • luk
  • krumpir
  • jaja
  • sol
  • maslinovo ulje
  • vinski ocat

Ove godine šparoge nisu tako gorke ili sam se ja malo privikla na njih.U svakom slučaju skuham ih u posoljenoj vodi u koji sam dodala malo octa.

Kad voda zakuha dodam natrgane meke dijelove i kuham 5-10 min.

U posudi pomiješam kuhane šparoge,kuhani krumpir(ne smije ga biti puno,šparoge moraju prevladavati) , kuhana jaja i luk.Začinim maslinovim uljem,octom i po potrebi dosolim.

Prosjek: 5 (+162)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Salata se može jesti kao samostalni lagani obrok,a može se poslužiti s mesom,ribom ili sirom.

2
Slika korisnika roda's

Pronašla sam recept i uskiljenjenih šparoga, tnx.. Koje jelo bi najbolje išlo uz ovakvu salatu, što vi obično napravite?

3
Slika korisnika Viška's

Da, slažem se, ili se s vremenom naviknemo na ukus! Ima ljudi koji su baš zaluđeni sa šparogama

4
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Nisam ih ni ja voljela zbog gorčine,ali sam našla način gdje se ona na kraju osjeti vrlo malo,a pogotovo u onim ukiseljenim šparogama.Ima recept.

5
Slika korisnika klaramara's

Nije loša ova salata!Njam njam al za onoga tko voli šparoge ;)

6
Slika korisnika Viška's

Hvala na receptu, inače sam u nekoj svojoj prastaroj bilježnici pronašla da se šparoge kuhaju u LAGANO posoljenoj kipućoj vodi samo 3 , 4 minute, da kao netreba više. A da je oko 900 g svježih šparoga dovoljno za salatu za 6 osoba

7
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Mene je mučila njihova gorčina,pa sam našla svoju metodu da bih ih mogla pojesti.