Gusta juha od ječma/geršla

Autor: sntomic   (palac x 97253) |moji recepti

1
oko 1 žlica maslaca 1 šalica (od 2 dcl) nasjeckanog poriluka ili kapule 1 šalica na kockice nasjeckane mrkve 1 šalica na kockice nasjeckanog korijena peršina 1 šalica na kockice nasjeckanog korijena celera 1 šalica na kockice nasjeckanog krumpira 1 šalica opranog i ocijeđenog ječma 1 šalica na kockice nasjeckane pancete 4 češnja usitnjenog češnjaka 2 lista lovora sjeckani peršin 2 žlice maslinovog ulja 1 žličica soli svježe mljevenog papra A priprema se: U loncu istopiti maslac pa dodati poriluk kojega treba malo posoliti. Nakon što poriluk omekša dodati ostalo korijenasto povrće. Pirjati ga dok malo ne povene. Dodati pancetu, pirjati je 3-4 minute te umiješati pripremljeni ječam. Sve izmiješati i dodati vode oko 1l. Kada prokuha umiješati peršin i dodati lovorov list, češnjak, posoliti i popapriti. Kuhati na tihoj vatri dok se ječam ne skuha! (ja sam kuhala u ekspres loncu i trebalo mi je oko 20 minuta čistog šištanja) U gotovu juhu uliti maslinovo ulje, još malo prokuhati i poslužiti! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+6)
Starinsko jelo, za zimske dane!
Gusta juha od ječma/geršla

Potrebno je:

  • oko 1 žlica maslaca
  • 1 šalica (od 2 dcl) nasjeckanog poriluka ili kapule
  • 1 šalica na kockice nasjeckane mrkve
  • 1 šalica na kockice nasjeckanog korijena peršina
  • 1 šalica na kockice nasjeckanog korijena celera
  • 1 šalica na kockice nasjeckanog krumpira
  • 1 šalica opranog i ocijeđenog ječma
  • 1 šalica na kockice nasjeckane pancete
  • 4 češnja usitnjenog češnjaka
  • 2 lista lovora
  • sjeckani peršin
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • svježe mljevenog papra

A priprema se:

U loncu istopiti maslac pa dodati poriluk kojega treba malo posoliti. Nakon što poriluk omekša dodati ostalo korijenasto povrće. Pirjati ga dok malo ne povene.
Dodati pancetu, pirjati je 3-4 minute te umiješati pripremljeni ječam. Sve izmiješati i dodati vode oko 1l. Kada prokuha umiješati peršin i dodati lovorov list, češnjak, posoliti i popapriti.
Kuhati na tihoj vatri dok se ječam ne skuha! (ja sam kuhala u ekspres loncu i trebalo mi je oko 20 minuta čistog šištanja)
U gotovu juhu uliti maslinovo ulje, još malo prokuhati i poslužiti!

Prosjek: 3.3 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Bozica Trnka's

Hvala sntomic za recept, imala sam ga već dugo ispisanog, no juhicu sam tek danas skuhala i to točno po receptu i bila je jaaaako fiiina ... preporučam je svakome ...

2
Slika korisnika sntomic's

hvala i vama na ovim lijepim riječima :)