Zapečeni grah

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 89177) |moji recepti

1
Količinu graha prilagoditi svojim potrebama. Grah (u mom slučaju trešnjevac) staviti u malo vode da prokuha i tu vodu baciti.U čistu vodu staviti grah,lovorov list,papra u zrnu,cijelu mrkvu,papriku (u ovom slučaju zamrznutu) i soli. Na malo ulja prodinstati luk,kad omekša dodati pancetu na kockice, češnjak i peršin.Sve malo prodinstati(ovo se u Dalmaciji zove pešt). Kad je grah skoro pred kraj kuhan(treba se cijelo vrijeme kuhati u malo vode),dodati pešt,malo koncentrata rajčice,po potrebi dosoliti i popapriti i staviti u pećnicu na 200° da se dovrši.Višak vode će ispariti,a okusi se pomiješati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Danas sam za sebe radila,jer moji ukućani ili ne smiju ili ne vole,a ja obožavam ovo jelo.
Zapečeni grah

Priprema:

Količinu graha prilagoditi svojim potrebama.

Grah (u mom slučaju trešnjevac) staviti u malo vode da prokuha i tu vodu baciti.U čistu vodu staviti grah,lovorov list,papra u zrnu,cijelu mrkvu,papriku (u ovom slučaju zamrznutu) i soli.

Na malo ulja prodinstati luk,kad omekša dodati pancetu na kockice, češnjak i peršin.Sve malo prodinstati(ovo se u Dalmaciji zove pešt).

Kad je grah skoro pred kraj kuhan(treba se cijelo vrijeme kuhati u malo vode),dodati pešt,malo koncentrata rajčice,po potrebi dosoliti i popapriti i staviti u pećnicu na 200° da se dovrši.Višak vode će ispariti,a okusi se pomiješati.

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Goca Vranjanin Kovač's

Vrijeme pečenja oko pola sata, super mi ovo