Grah salata

Autor: tatjana   (palac x 20450) |moji recepti

0
1/2 kg suhog graha (ili 1 kg mladog) 2 glavice luka bučino ulje ocat sol i papar po ukusu   Priprema grah salate Suhi grah namočiti preko noći (mladi grah ne treba namakati). Sljedeći dan, u lonac s hladnom, posoljenom vodom staviti grah i kuhati otprilike sat do sat i pol (ovisno o grahu, vatri i loncu). Luk narezati na tanke kolutove. Kad je grad kuhan, ocijediti ga, staviti u zdjelu i odmah topli začiniti bučinim uljem, octom, dodati luk te po okusu i potrebi popapriti i dosoliti. Ostaviti da se ohladi pa poslužiti. Ovako pripremljena grah salata može u hladnjaku stajati par dana. Grah salatu možete pripremiti i od konzerviranog graha, kojeg treba oprati, pa potom izmiješati s lukom, uljem i octom. Ako se priprema od konzerviranog graha, salatu pripremiti dan ranije kako bi grah "povukao“ sve okuse. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+9)
Osvježeno: 28.12.2019. Grah salata je uobičajena na blagdanskom stolu, jer se računa da je posno jelo priladno za Badnju večer. Inače još i odlično paše uz roštilj, a može se poslužiti i kao samostalno jelo.
Recepti - 7 - slika

Sastojci za grah salatu

  • 1/2 kg suhog graha (ili 1 kg mladog)
  • 2 glavice luka
  • bučino ulje
  • ocat sol i papar po ukusu
     

Priprema grah salate

Suhi grah namočiti preko noći (mladi grah ne treba namakati). Sljedeći dan, u lonac s hladnom, posoljenom vodom staviti grah i kuhati otprilike sat do sat i pol (ovisno o grahu, vatri i loncu).

Luk narezati na tanke kolutove. Kad je grad kuhan, ocijediti ga, staviti u zdjelu i odmah topli začiniti bučinim uljem, octom, dodati luk te po okusu i potrebi popapriti i dosoliti. Ostaviti da se ohladi pa poslužiti.

Ovako pripremljena grah salata može u hladnjaku stajati par dana. Grah salatu možete pripremiti i od konzerviranog graha, kojeg treba oprati, pa potom izmiješati s lukom, uljem i octom. Ako se priprema od konzerviranog graha, salatu pripremiti dan ranije kako bi grah "povukao“ sve okuse.

Prosjek: 3.6 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vaše imsnjezana tomsic snekie, nadimak..'s

Stranica je odlicna. Vrlo poucna i pomoc mladim kuharicama

2
Slika korisnika SANDRA's

Ja grah salatu salažem na sljedeči način: grah skuham po mogučnosti mladi ne suhi ali nije nužno.kad je grah kuhan ocjediti ga, staviti u zdjelu pa začiniti ja sve stavljam po prilici i po ukusu i ovisno za koliko osoba.
Majonezom,svježe mljeveni paprom,sol,sitno nasjeckanim češnjakom.
(kad se grah kuha staviti žlicu vegete i malo soli pa je tako još ukusniji)