Škampi na buzaru

recepti_bez_slike
1 kg škampa 2 dl bijelog vina 1 luk 3 češnja češnjaka 2 žlice krušnih mrvica 2 grančice peršinovog lista 1-2 žlice pirea od rajčice  maslinovo ulje 1,5 dl vode sol, papar žlica konjaka Priprema: Škampe očistite i operite. Kratko na maslinovom ulju zastaklite luk, dodajte češnjak da zamiriše, zatim mrvice i kratko popržite i na to dodajte škampe, pržite oko 5 minuta. Dodajte bijelo vino i miješajte par minuta da škampi malo popiju, potom posolite, popaprite, dolijte vode, pire od rajčice i pustite poklopljeno da krčka na srednjoj vatri oko 20 minuta. Na kraju podlijte konjakom i dodajte nasjeckani peršin.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Prstaci na buzaru najbolji recept Škampi na buzaru ›

Sastojci:

  • 1 kg škampa
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1-2 žlice pirea od rajčice 
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dl vode
  • sol, papar
  • žlica konjaka

Priprema:

Škampe očistite i operite. Kratko na maslinovom ulju zastaklite luk, dodajte češnjak da zamiriše, zatim mrvice i kratko popržite i na to dodajte škampe, pržite oko 5 minuta.
Dodajte bijelo vino i miješajte par minuta da škampi malo popiju, potom posolite, popaprite, dolijte vode, pire od rajčice i pustite poklopljeno da krčka na srednjoj vatri oko 20 minuta. Na kraju podlijte konjakom i dodajte nasjeckani peršin.

 

 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)