Prstaci na buzaru
Sastojci :
- prstaci 100 g
- maslinovo ulje 12dl
- češnjak 30 g
- bjelo vino 18 dl
- krušne mrvice 40 g
- peršin 55g
- tost 200g
- papar 1g
- sol 6 g
Priprema:
Sviježe prstace dobro oprati i dobro ocjediti. Na zagrijano maslinovo ulje propirjati prstace poklopitej posudi dok se ne počnu otvarati. Dodati sjeckani češnjak i bjelo vino. Prstace promiješati i poklopljene pirjati desetak minuta. Jelo posuti krušnim mrvicama, sjeckani peršin, papar i po potrebi soli, pa sve pažljivo promješati.
Link izvora / potpis autora: Marko Goričan
- Vaše oznake (tagovi): buzara
Zar stvarno treba 12dl maslinova ulja na 100g prstaca?
zar treba i 18dl vina na to sve?
mislim da omjer nikako ne štima
uh Marko, moze i bez krusnih mrvica... samo kako doci legalno do prstaca???