3 jaja
30 dag brašna
sol
Nadjev
1 kg svježeg špinata
20 dag svježeg sira
sol
papar
češnjak
parmezan
maslac
Priprema
   Od sastojaka za tijesto umijesiti glatko tijesto i razvaljati tanko.Skuhani špinat dobro ocijediti i sitno narezati.Svježi sir ocijediti i pomiješati sa špinatom.Posoliti,popapriti i dodati sitno sjeckani češnjak.Smjesu nanijeti na tijesto, ali ne pokriti rubove,posuti parmezanom.
     Tijesto zarolati i zamotati u kuhinjsku krpu,Zavezati po cijeloj dužini kuhinjskim koncem(ja sam koristila dupli,obični konac) i staviti kuhati u vruću vodu 40 min.
     Kuhani savitak izrezati na ploške 1 cm debljine i preliti otopljenim maslacem ili staviti u pleh, posuti parmezanom i listićima maslaca,te na 5 min zapeći na 240°C.
    Služiti toplo, kao predjelo.
    
            
                            
              
                            
              
                            
              
                            
        
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 No votes yet
 
    
            
                    Nakon prazničkih jelovnika dobro će doći malo povrća.        
         
 
Tijesto
Nadjev
- 1 kg svježeg špinata
 
- 20 dag svježeg sira
 
- sol
 
- papar
 
- češnjak
 
- parmezan
 
- maslac
 
Priprema
   Od sastojaka za tijesto umijesiti glatko tijesto i razvaljati tanko.Skuhani špinat dobro ocijediti i sitno narezati.Svježi sir ocijediti i pomiješati sa špinatom.Posoliti,popapriti i dodati sitno sjeckani češnjak.Smjesu nanijeti na tijesto, ali ne pokriti rubove,posuti parmezanom.
     Tijesto zarolati i zamotati u kuhinjsku krpu,Zavezati po cijeloj dužini kuhinjskim koncem(ja sam koristila dupli,obični konac) i staviti kuhati u vruću vodu 40 min.
     Kuhani savitak izrezati na ploške 1 cm debljine i preliti otopljenim maslacem ili staviti u pleh, posuti parmezanom i listićima maslaca,te na 5 min zapeći na 240°C.
    Služiti toplo, kao predjelo.