Kašnjača
Sastojci:
- 500 g pšeničnog brašna
- 1 jaje
- 1 dcl bučinog ulja
- 10 g soli
- 500 g heljdine kaše
- sol, papar
- 0,2 dcl octa
- 80 g maslaca
Priprema:
Od brašna, jaja, ulja, soli, octa i mlake vode umijesi vučeno tijesto. Ostavi ga da se odmori dva sata. U međuvremenu heljdinu kašu dobro oprati i staviti kuhati u slanu vodu. Kada je kaša kuhana, ocijediti, dodati papar i ohladiti.
Po razvučenom tijestu preliti crno ulje, posipati ohlađenu kašu i savinuti savitak. Savitak staviti u namašćenu posudu i peći u pećnici.
Kašnjaču možete poslužiti kao toplo predjelo, vegetarijansko jelo ili kao samostalno jelo uz umak od vrganja.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): slane pite








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...