Šunka u kruhu II
Evo još jedne verzije kako napraviti šunku u kruhu
Sastojci za tijesto
- 250 gr glatkog brašna
- 250 gr oštrog brašna
- suhi kvasac (2 kom)
- malo soli
- malo mlijeka i malo vode (oko 2,5 dcl tekućine)
- malo ulja
- žličica šećera
i jedna šunka, lopatica ili domaća šunka (ako je domaća šunka, dobro ju je prije malo prokuhati)
Sastojci za tijesto
- 250 gr glatkog brašna
- 250 gr oštrog brašna
- suhi kvasac (2 kom)
- malo soli
- malo mlijeka i malo vode (oko 2,5 dcl tekućine)
- malo ulja
- žličica šećera
i jedna šunka, lopatica ili domaća šunka (ako je domaća šunka, dobro ju je prije malo prokuhati)
Priprema
Izmješati sve sastojke za kruh, mijesiti dok tijesto postane formirano i mekano. Na kraju dodati malo ulja da se lijepo odlijepi od posude. Tekućinu (vodu i mlijeko) dodavati ovisno o tome kako brašno upija.
Ostaviti da se tijesto pridigne i razvaljati ga.
Na tijesto stavite šunku i dobro je omotajte tijestom. Staviti na namašćeni lim i staviti peći na 150 stupnja na 2-3 sata.