Šunka u kruhu II

Autor: violeta   (palac x 10381) |moji recepti

0
250 gr glatkog brašna 250 gr oštrog brašna suhi kvasac (2 kom) malo soli malo mlijeka i malo vode (oko 2,5 dcl tekućine) malo ulja žličica šećera i jedna šunka, lopatica ili domaća šunka (ako je domaća šunka, dobro ju je prije malo prokuhati) Priprema Izmješati sve sastojke za kruh, mijesiti dok tijesto postane formirano i mekano. Na kraju dodati malo ulja da se lijepo odlijepi od posude. Tekućinu (vodu i mlijeko) dodavati ovisno o tome kako brašno upija. Ostaviti da se tijesto pridigne i razvaljati ga. Na tijesto stavite šunku i dobro je omotajte tijestom. Staviti na namašćeni lim i staviti peći na 150 stupnja na 2-3 sata. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Evo još jedne verzije kako napraviti šunku u kruhu
Recepti - 3 - slika
Sastojci za tijesto
  • 250 gr glatkog brašna
  • 250 gr oštrog brašna
  • suhi kvasac (2 kom)
  • malo soli
  • malo mlijeka i malo vode (oko 2,5 dcl tekućine)
  • malo ulja
  • žličica šećera

i jedna šunka, lopatica ili domaća šunka (ako je domaća šunka, dobro ju je prije malo prokuhati)

Sastojci za tijesto

  • 250 gr glatkog brašna
  • 250 gr oštrog brašna
  • suhi kvasac (2 kom)
  • malo soli
  • malo mlijeka i malo vode (oko 2,5 dcl tekućine)
  • malo ulja
  • žličica šećera

i jedna šunka, lopatica ili domaća šunka (ako je domaća šunka, dobro ju je prije malo prokuhati)

Priprema

Izmješati sve sastojke za kruh, mijesiti dok tijesto postane formirano i mekano. Na kraju dodati malo ulja da se lijepo odlijepi od posude. Tekućinu (vodu i mlijeko) dodavati ovisno o tome kako brašno upija.

Ostaviti da se tijesto pridigne i razvaljati ga.

Na tijesto stavite šunku i dobro je omotajte tijestom. Staviti na namašćeni lim i staviti peći na 150 stupnja na 2-3 sata.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)