Pogačice od čvaraka
Sastojci:
- 300 g čvaraka
- 30 g maslaca
- 2 jaja
- 500 g pšeničnog brašna
- 2,5 dcl mlijeka
- 30 g svježeg kvasca
- sol, papar
Priprema:
Najprije samljeti čvarke. Kvasac pristaviti da se digne s malo mlijeka i pšeničnog brašna. Ostatak brašna prosijati, dodati jaja, dignuti kvasac, sol, papar i umijesiti glatko tijesto s preostalim mlijekom. Tijesto pustiti da se odmori pola sata. Rastopljenom maslacu dodati mljevene čvarke i dobro izmiješati da smjesa bude što bolje maziva.
Tijesto razvaljati na 1 cm debljine, premazati pripremljenim čvarcima i preklopiti kao knjigu. To ponoviti još dva puta.
Od tako pripremljenog tijesta rezati pogačice i peći u pećnici 15 minuta.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): pogacice








Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...