Bruschetta krekeri

  3 šalice badema, namočenih preko noći, ispranih i posušenih ½ šalice svježeg mljevenog zlatnog lana ¾ šalice vode 1 ljubičasti luk 2 rajčice himalajska sol i papar, prema ukusu Priprema: Nasjeckajte bademe u sjeckalici dok ne dobijete sitno brašno. Luk i rajčice miksajte u blenderu. Stavite u zdjelu i zajedno dobro pomiješajte te dodajte laneno brašno. Raširite tijesto na dvije ladice dehidratora. Tijesto će biti prilično vlažno. Dehidrirajte na 42 °C dok vrhovi ne budu potpuno suhi (oko 4 sata). Stavite na drugu stranu i završite dehidracijom dok ne budu potpuno suhi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)
Ovi krekeri imaju svijetlu hrskavu teksturu. Rajčice i luk daju dodatni okus.
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

 

  • 3 šalice badema, namočenih preko noći, ispranih i posušenih
  • ½ šalice svježeg mljevenog zlatnog lana
  • ¾ šalice vode
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 rajčice
  • himalajska sol i papar,
  • prema ukusu

Priprema:

Nasjeckajte bademe u sjeckalici dok ne dobijete sitno brašno. Luk i rajčice miksajte u blenderu. Stavite u zdjelu i zajedno dobro pomiješajte
te dodajte laneno brašno. Raširite tijesto na dvije ladice dehidratora. Tijesto će biti prilično vlažno. Dehidrirajte na 42 °C dok vrhovi ne budu potpuno suhi (oko 4 sata). Stavite na drugu stranu i završite dehidracijom dok ne budu potpuno suhi.

Prosjek: 4 (+1)
Link izvora / potpis autora: SIROVA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)