Biljni sjemenkasti krekeri
Sastojci:
- 1 šalica bosiljka
- ¼ šalice korijandra
- ¼ šalice kopra
- 1 šalica vode
- 1 šalica lanenih sjemenki
- ½ šalice suncokretovih sjemenki, namočenih preko noći
- ½ šalice bučinih sjemenki, namočenih preko noći
- ¼ šalice maka
- ¼ šalice konopljinih sjemenki, prema želji
- ¼ šalice sezamovih sjemenki
- soli, prema ukusu
Priprema:
Stavite sve sastojke, osim sezamovih sjemenki i vode, u blender i miksajte. Polako ulijevajte vodu. Dovoljno je samo da smjesa nije
previše ljepljiva tako da ju možete razvaljati. Kad je gotovo, dodajte sezamove sjemenke i pomiješajte (sezamove sjemenke dodajte na kraju u blender i miješate laganom brzinom tako da ih ne usitnite do kraja). Ako je smjesa pregusta, jednostavno dodajte još mljevenog lana. Tanko razvaljajte smjesu na masni papir dehidratora: dobit ćete smjese za oko 3 ladice. Dehidrirajte 6 sati na 42 °C (ili u pećnici na oko 50 °C, odnosno na najnižoj temperaturi). Uklonite masni papir i okrenite smjesu za krekere. Također izrežite nožem na željenu veličinu krekera. Stavite natrag u pećnicu ili dehidrator dok ne dobijete željenu suhoću. Osobno volim kada je jako hrskavo, pa sam ih ostavila još 5 sati. Izvadite ih kada dobijete željenu hrskavost.
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
- Sastojci: sezamove sjemenke