Biljni sjemenkasti krekeri

  1 šalica bosiljka ¼ šalice korijandra ¼ šalice kopra 1 šalica vode 1 šalica lanenih sjemenki ½ šalice suncokretovih sjemenki, namočenih preko noći ½ šalice bučinih sjemenki, namočenih preko noći ¼ šalice maka ¼ šalice konopljinih sjemenki, prema želji ¼ šalice sezamovih sjemenki soli, prema ukusu Priprema: Stavite sve sastojke, osim sezamovih sjemenki i vode, u blender i miksajte. Polako ulijevajte vodu. Dovoljno je samo da smjesa nije previše ljepljiva tako da ju možete razvaljati. Kad je gotovo, dodajte sezamove sjemenke i pomiješajte (sezamove sjemenke dodajte na kraju u blender i miješate laganom brzinom tako da ih ne usitnite do kraja). Ako je smjesa pregusta, jednostavno dodajte još mljevenog lana. Tanko razvaljajte smjesu na masni papir dehidratora: dobit ćete smjese za oko 3 ladice. Dehidrirajte 6 sati na 42 °C (ili u pećnici na oko 50 °C, odnosno na najnižoj temperaturi). Uklonite masni papir i okrenite smjesu za krekere. Također izrežite nožem na željenu veličinu krekera. Stavite natrag u pećnicu ili dehidrator dok ne dobijete željenu suhoću. Osobno volim kada je jako hrskavo, pa sam ih ostavila još 5 sati. Izvadite ih kada dobijete željenu hrskavost. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

 

  • 1 šalica bosiljka
  • ¼ šalice korijandra
  • ¼ šalice kopra
  • 1 šalica vode
  • 1 šalica lanenih sjemenki
  • ½ šalice suncokretovih sjemenki, namočenih preko noći
  • ½ šalice bučinih sjemenki, namočenih preko noći
  • ¼ šalice maka
  • ¼ šalice konopljinih sjemenki, prema želji
  • ¼ šalice sezamovih sjemenki
  • soli, prema ukusu

Priprema:

Stavite sve sastojke, osim sezamovih sjemenki i vode, u blender i miksajte. Polako ulijevajte vodu. Dovoljno je samo da smjesa nije
previše ljepljiva tako da ju možete razvaljati. Kad je gotovo, dodajte sezamove sjemenke i pomiješajte (sezamove sjemenke dodajte na kraju u blender i miješate laganom brzinom tako da ih ne usitnite do kraja). Ako je smjesa pregusta, jednostavno dodajte još mljevenog lana. Tanko razvaljajte smjesu na masni papir dehidratora: dobit ćete smjese za oko 3 ladice. Dehidrirajte 6 sati na 42 °C (ili u pećnici na oko 50 °C, odnosno na najnižoj temperaturi). Uklonite masni papir i okrenite smjesu za krekere. Također izrežite nožem na željenu veličinu krekera. Stavite natrag u pećnicu ili dehidrator dok ne dobijete željenu suhoću. Osobno volim kada je jako hrskavo, pa sam ih ostavila još 5 sati. Izvadite ih kada dobijete željenu hrskavost.

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)