Kruh od luka

3 velika luka 1 šalica suncokretovih sjemenki 1 šalica lanenih sjemenki 2 žlice maslinova ulja 3½ žlice tamarija Priprema: Suncokretove sjemenke stavite u multipraktik i miksajte u fino brašno te uspite u zdjelu. Ogulite luk, stavite u multipraktik i miksajte. (Nemojte koristiti blender.) Stavite luk u veliku zdjelu. Dodajte sve ostale sastojke, uključujući suncokretove sjemenke. Promiješajte žlicom. Ako je suho i ne da se miješati, možete dodati malo vode. Raširite po masnom papiru ladice dehidratora. Dehidrirajte oko 7 sati. Razrežite ih na željenu veličinu te sušite još 4 sata.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Kruh od krumpira iz pekača za kruh najbolji recept Kruh od pšeničnog brašna ›
Idealan za sendviče.
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • 3 velika luka
  • 1 šalica suncokretovih sjemenki
  • 1 šalica lanenih sjemenki
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3½ žlice tamarija

Priprema:

Suncokretove sjemenke stavite u multipraktik i miksajte u fino brašno te uspite u zdjelu. Ogulite luk, stavite u multipraktik i miksajte. (Nemojte koristiti blender.) Stavite luk u veliku zdjelu. Dodajte sve ostale sastojke, uključujući suncokretove sjemenke. Promiješajte žlicom. Ako je suho i ne da se miješati, možete dodati malo vode. Raširite po masnom papiru ladice dehidratora. Dehidrirajte oko 7 sati.
Razrežite ih na željenu veličinu te sušite još 4 sata.
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!
Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)