Kruh od luka
                    Idealan za sendviče.        
        
        Sastojci:
- 3 velika luka
 - 1 šalica suncokretovih sjemenki
 - 1 šalica lanenih sjemenki
 - 2 žlice maslinova ulja
 - 3½ žlice tamarija
 
Priprema:
Suncokretove sjemenke stavite u multipraktik i miksajte u fino brašno te uspite u zdjelu. Ogulite luk, stavite u multipraktik i miksajte. (Nemojte koristiti blender.) Stavite luk u veliku zdjelu. Dodajte sve ostale sastojke, uključujući suncokretove sjemenke. Promiješajte žlicom. Ako je suho i ne da se miješati, možete dodati malo vode. Raširite po masnom papiru ladice dehidratora. Dehidrirajte oko 7 sati.
	Razrežite ih na željenu veličinu te sušite još 4 sata.
	 
 Link izvora / potpis autora: 
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!
Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
   
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
 Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
- Vaše oznake (tagovi): kruh
 - Sastojci: suncokretove sjemenke / luk / lanenen sjemenke / voda / maslinovo ulje
 

 
 






 Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...