Kruh od krumpira iz pekača za kruh

Autor: Jelena Šturlić Tupek   (palac x 1132) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
230 ml mlakog mlijeka 2 velike žlice margarina ili putra ( ako stavljate svinjsku mast, odmah smanjite i sol za jednu žličicu) 150 g gnječenih kuhanih krumpira 2 čajne žličice soli 4 čajne žličice šećera 460 g hljebnog brašna ( pola oštog, pola glatkog) 2 čajne žličice suhog kvasca Priprema: U posudu pekača prvo staviti sve tekuće, a zatim sve krute sastojke. Brašno ne staviti odmah svo, nego  3/4 mjere odprilike i upaliti pekač. Zatim postupno dodavati brašno dok se tijesto ne pretvori u mekanu kuglu. Za ubrzavanje tog procesa možete dodati i par kapi ulja direktno u posudu dok se tijesto miješa i silikonskom lopaticom ili drvenom kuhačom potisnuti i postrugati tijesto s plašta posude. Poklopiti i čekati dok se proces završi. Odmah izvaditi kruh i zamotati u čistu krpu i ostaviti da se ohladi. Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.3 (+3) ‹ Kruh cvijet najbolji recept Kruh od luka ›
Ovaj kruh radim svakodnevno i svi ga obožavaju. Stvar je da nikada nemožete znati točnu mjeru sastojaka kako bi kruh ispao savršeno. Sve ovisi o kvaliteti sastojaka, njihovoj temperaturi, vrsti i sl. Zato vam dajem okvirne mjere, a vi probajte. Moji ukućani ga OBOŽAVAJU!

Sastojci za kruh

  • 230 ml mlakog mlijeka
  • 2 velike žlice margarina ili putra ( ako stavljate svinjsku mast, odmah smanjite i sol za jednu žličicu)
  • 150 g gnječenih kuhanih krumpira
  • 2 čajne žličice soli
  • 4 čajne žličice šećera
  • 460 g hljebnog brašna ( pola oštog, pola glatkog)
  • 2 čajne žličice suhog kvasca

Priprema:

U posudu pekača prvo staviti sve tekuće, a zatim sve krute sastojke. Brašno ne staviti odmah svo, nego  3/4 mjere odprilike i upaliti pekač. Zatim postupno dodavati brašno dok se tijesto ne pretvori u mekanu kuglu. Za ubrzavanje tog procesa možete dodati i par kapi ulja direktno u posudu dok se tijesto miješa i silikonskom lopaticom ili drvenom kuhačom potisnuti i postrugati tijesto s plašta posude. Poklopiti i čekati dok se proces završi. Odmah izvaditi kruh i zamotati u čistu krpu i ostaviti da se ohladi. Dobar tek!

Prosjek: 2.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)