Kruh cvijet

Autor: marina9   (palac x 5078) |moji recepti

0
1 kg brašna (za dizana tijesta) 1 žlica soli 1/2 dcl ulja 1 jaje 2 dcl mlake vode 1 sviježi kvasac ili 14 gr. suhog (ja sam stavila suhi kvasac) 1 žlica šećera 3 dcl toplog mlijeka 125 gr margarina (rastopiti za premazivanje kolutova tijesta)   Priprema : U 3 dcl toplog mlijeka dodati šećer i kvasac da se diže. U posudu staviti cca 800 gr. brašna ,dodati dignuti kvasac (sa mlijekom), vodu, ulje i sol. Miješamo da se sastojci sjedine, dodavati brašna koliko je potrebno da se ne lijepi, mijesiti tijesto lagano. Prebaciti na radnu površinui lagano mijesiti i dodavati brašno da se ne lijepi. Staviti da se diže, tijesto premjesiti. Tijesto razvući-razvaljati prst debelo i sa čašom rezati kolutove, svaki kolut premazati otopljenim maslacem i slagati najbolje u dubljoj padeli što ima visoke stranice jer tijesto naraste, a kalup od torte je nizak pa tijesto izlazo vani. Padelu namazati margarinom, na početak staviti, lopticu tijesta i premazati margarinom. Na lopticu staviti prvi kolut i premazati, drugi kolut i sve ostale stavit na 2/3 koluta premazati otopljenim margarinom i slagati u krug. U sredinu okolo staviti manje kolutove, a u samu sredinu staviti zarolanu traku tijesta i sve premazati margarinom i staviti da se diže. Kad je tijesto dignuto premazati ga tučenim jajetom i staviti peći u pećnicu ( sa ventilatorom ) na 180 oc oko 35-40 min. Zavisi od pećnice ili na 200 oc 30 min u pećnici bez ventilatora.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ KRUH na moj način najbolji recept Kruh od krumpira iz pekača za kruh ›
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 1 kg brašna (za dizana tijesta)
  • 1 žlica soli
  • 1/2 dcl ulja
  • 1 jaje
  • 2 dcl mlake vode
  • 1 sviježi kvasac ili 14 gr. suhog (ja sam stavila suhi kvasac)
  • 1 žlica šećera
  • 3 dcl toplog mlijeka
  • 125 gr margarina (rastopiti za premazivanje kolutova tijesta)

 

Priprema :

U 3 dcl toplog mlijeka dodati šećer i kvasac da se diže. U posudu staviti cca 800 gr. brašna ,dodati dignuti kvasac (sa mlijekom), vodu, ulje i sol. Miješamo da se sastojci sjedine, dodavati brašna koliko je potrebno da se ne lijepi, mijesiti tijesto lagano. Prebaciti na radnu površinui lagano mijesiti i dodavati brašno da se ne lijepi. Staviti da se diže, tijesto premjesiti. Tijesto razvući-razvaljati prst debelo i sa čašom rezati kolutove, svaki kolut premazati otopljenim maslacem i slagati najbolje u dubljoj padeli što ima visoke stranice jer tijesto naraste, a kalup od torte je nizak pa tijesto izlazo vani. Padelu namazati margarinom, na početak staviti, lopticu tijesta i premazati margarinom. Na lopticu staviti prvi kolut i premazati, drugi kolut i sve ostale stavit na 2/3 koluta premazati otopljenim margarinom i slagati u krug. U sredinu okolo staviti manje kolutove, a u samu sredinu staviti zarolanu traku tijesta i sve premazati margarinom i staviti da se diže. Kad je tijesto dignuto premazati ga tučenim jajetom i staviti peći u pećnicu ( sa ventilatorom ) na 180 oc oko 35-40 min. Zavisi od pećnice ili na 200 oc 30 min u pećnici bez ventilatora.

 

 

No votes yet
  • Vaše oznake (tagovi): kruh
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Buhtle s marmeladom - PROČITAJTE Buhtle - PROČITAJTE Salenjaci a'la Đurđica - PROČITAJTE Kukuruzni kruh - PROČITAJTE Pužići s borovnicama - PROČITAJTE