1 kg brašna (za dizana tijesta)
1 žlica soli
1/2 dcl ulja
1 jaje
2 dcl mlake vode
1 sviježi kvasac ili 14 gr. suhog (ja sam stavila suhi kvasac)
1 žlica šećera
3 dcl toplog mlijeka
125 gr margarina (rastopiti za premazivanje kolutova tijesta)
Priprema :
U 3 dcl toplog mlijeka dodati šećer i kvasac da se diže. U posudu staviti cca 800 gr. brašna ,dodati dignuti kvasac (sa mlijekom), vodu, ulje i sol. Miješamo da se sastojci sjedine, dodavati brašna koliko je potrebno da se ne lijepi, mijesiti tijesto lagano. Prebaciti na radnu površinui lagano mijesiti i dodavati brašno da se ne lijepi. Staviti da se diže, tijesto premjesiti. Tijesto razvući-razvaljati prst debelo i sa čašom rezati kolutove, svaki kolut premazati otopljenim maslacem i slagati najbolje u dubljoj padeli što ima visoke stranice jer tijesto naraste, a kalup od torte je nizak pa tijesto izlazo vani. Padelu namazati margarinom, na početak staviti, lopticu tijesta i premazati margarinom. Na lopticu staviti prvi kolut i premazati, drugi kolut i sve ostale stavit na 2/3 koluta premazati otopljenim margarinom i slagati u krug. U sredinu okolo staviti manje kolutove, a u samu sredinu staviti zarolanu traku tijesta i sve premazati margarinom i staviti da se diže. Kad je tijesto dignuto premazati ga tučenim jajetom i staviti peći u pećnicu ( sa ventilatorom ) na 180 oc oko 35-40 min. Zavisi od pećnice ili na 200 oc 30 min u pećnici bez ventilatora.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ KRUH na moj način
najbolji recept
Kruh od krumpira iz pekača za kruh ›
Sastojci:
- 1 kg brašna (za dizana tijesta)
- 1 žlica soli
- 1/2 dcl ulja
- 1 jaje
- 2 dcl mlake vode
- 1 sviježi kvasac ili 14 gr. suhog (ja sam stavila suhi kvasac)
- 1 žlica šećera
- 3 dcl toplog mlijeka
- 125 gr margarina (rastopiti za premazivanje kolutova tijesta)
Priprema :
U 3 dcl toplog mlijeka dodati šećer i kvasac da se diže. U posudu staviti cca 800 gr. brašna ,dodati dignuti kvasac (sa mlijekom), vodu, ulje i sol. Miješamo da se sastojci sjedine, dodavati brašna koliko je potrebno da se ne lijepi, mijesiti tijesto lagano. Prebaciti na radnu površinui lagano mijesiti i dodavati brašno da se ne lijepi. Staviti da se diže, tijesto premjesiti. Tijesto razvući-razvaljati prst debelo i sa čašom rezati kolutove, svaki kolut premazati otopljenim maslacem i slagati najbolje u dubljoj padeli što ima visoke stranice jer tijesto naraste, a kalup od torte je nizak pa tijesto izlazo vani. Padelu namazati margarinom, na početak staviti, lopticu tijesta i premazati margarinom. Na lopticu staviti prvi kolut i premazati, drugi kolut i sve ostale stavit na 2/3 koluta premazati otopljenim margarinom i slagati u krug. U sredinu okolo staviti manje kolutove, a u samu sredinu staviti zarolanu traku tijesta i sve premazati margarinom i staviti da se diže. Kad je tijesto dignuto premazati ga tučenim jajetom i staviti peći u pećnicu ( sa ventilatorom ) na 180 oc oko 35-40 min. Zavisi od pećnice ili na 200 oc 30 min u pećnici bez ventilatora.