Buhtle s marmeladom

Autor: marina9   (palac x 11930) |moji recepti

1
50 dag brašna prstohvat soli 1dl mlakog mlijeka (može i više po potrebi ,ako fali dodati ) 1 jaje 2 žumanca 1 limun (naribana korica) 5 dag šećera 1 dl mlake vode 20 gr kvasca (pola kockice) Ostali sastojci 5-10 dag maslaca ili margarina za premazivanje i pleh šećer u prahu za posipanje pekmez od šljiva ili neka marmelada, a može i nutella ili čokolada Priprema buhtli: U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 40-tak minuta da se digne. Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati tako da bude prst debelo. Narezati na pravokutnike te na svaki žlicom staviti punjenje po želji. Ja sam na polovicu stavila marmeladu, a na ostatak čokoladu i  nutellu. Zaviti svaki pravokutnik sa punjenjem u lopticu. Paziti da je dobro zatvorena sa svih strana kako se nebi otvorila prilikom pečenja. Svaku lopticu umočiti ili kistom premazati sa svih strana otopljenim malacem pa ih odmah slagati u lim od torte (ili neki drugi s visokim stranicama) koji ste isto tako premazali maslacem. Ponovno pokriti toplom krpom i staviti na toplo da uzađu još jednom. Pecite ih na srednje jakoj vatri nešto više od pola sata.(ako je pećnica na ventilator peći na 180°C oko 35-40 min zavisi o pećnici  ) Poslužite tople, pošećerene.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Buhtle najbolji recept Buhtli s pekmezom ›
Ova količina je dovoljna za kalup u obliku torte od 26-28 cm.
buhtle - slika

Sastojci za tijesto za buhtle

  • 50 dag brašna
  • prstohvat soli
  • 1dl mlakog mlijeka (može i više po potrebi ,ako fali dodati )
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • 1 limun (naribana korica)
  • 5 dag šećera
  • 1 dl mlake vode
  • 20 gr kvasca (pola kockice)

Ostali sastojci

  • 5-10 dag maslaca ili margarina za premazivanje i pleh
  • šećer u prahu za posipanje
  • pekmez od šljiva ili neka marmelada, a može i nutella ili čokolada

Priprema buhtli:

  1. U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 40-tak minuta da se digne.
  2. Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati tako da bude prst debelo. Narezati na pravokutnike te na svaki žlicom staviti punjenje po želji. Ja sam na polovicu stavila marmeladu, a na ostatak čokoladu i  nutellu.
  3. Zaviti svaki pravokutnik sa punjenjem u lopticu. Paziti da je dobro zatvorena sa svih strana kako se nebi otvorila prilikom pečenja.
  4. Svaku lopticu umočiti ili kistom premazati sa svih strana otopljenim malacem pa ih odmah slagati u lim od torte (ili neki drugi s visokim stranicama) koji ste isto tako premazali maslacem. Ponovno pokriti toplom krpom i staviti na toplo da uzađu još jednom.
  5. Pecite ih na srednje jakoj vatri nešto više od pola sata.(ako je pećnica na ventilator peći na 180°C oko 35-40 min zavisi o pećnici  ) Poslužite tople, pošećerene.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)