Buhtli s pekmezom

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
1 kg oštrog brašna 7 dag kvasca 1 jaje 1 žlica masti ili 7 dag margarina 2 dl mlijeka 1 vanilin šećer Ribana limunova korica Sol Nadjev: Marmelada od marelice ili šljiva Žumanjak za premaz Priprema: Kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna ostavite da se digne, zatim stavite u brašno i dodajte sve ostale sastojke. Tijesto zamijesite da bude glatko. Ostavite da se diže 1/2 - 1 sat. Razvaljajte, režite na kvadrate, punite pekmezom, savijte i stavite u namašten lim. Ostavite dizati 1/2 sata, premažite umućenim žumanjkom s malo šećera i pecite na umjerenoj temperaturi. Pečene posipajte mljevenim šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4) ‹ Buhtle s marmeladom najbolji recept
Najbolje buhtle na svijetu radi moja baka. Kad se samo sjetim kako smo jedva docekali da se ispeku i barem malo ohlade.....

Sastojci za tijesto:

  • 1 kg oštrog brašna
  • 7 dag kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žlica masti ili 7 dag margarina
  • 2 dl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • Ribana limunova korica
  • Sol

Nadjev:

  • Marmelada od marelice ili šljiva
  • Žumanjak za premaz

Priprema:

Kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna ostavite da se digne, zatim stavite u brašno i dodajte sve ostale sastojke. Tijesto zamijesite da bude glatko. Ostavite da se diže 1/2 - 1 sat. Razvaljajte, režite na kvadrate, punite pekmezom, savijte i stavite u namašten lim. Ostavite dizati 1/2 sata, premažite umućenim žumanjkom s malo šećera i pecite na umjerenoj temperaturi. Pečene posipajte mljevenim šećerom.

Prosjek: 4.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Croissant - PROČITAJTE Dizani pužići s marmeladom - PROČITAJTE Osinja gnijezda - PROČITAJTE Starinska pita - PROČITAJTE Buhtle s domaćim džemom i kockom čokolade - PROČITAJTE