Croissant

Autor: alen   (palac x 3226) |moji recepti

4
70 dag mekog brašna 4,5 dl mlijeka 3 dag kvasca 2 žlice šećera 2 žlice vrhnja 2 žlice ulja 2 žumanjka 1 margarin (25 dag) malo soli   Priprema: U mlako mlijeko stavite kvasac i ostavite oko 15 min da uzađe. Margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omekša i podijeliti na 5 dijelova. U brašno stavite sve sastojke i na kraju mlijeko s kvascem. Zamijesite mekše tijesto i oblikujte 5 hljepčića. Prvi hljepčić što tanje razvaljajte u krug i premažite petinom margarina. Tanko razvaljajte i drugi hljepčić i njega premažite petinom margarina pa stavite na prvi razvaljani dio. Postupak ponovite i s ostalim hljepčićima i petinama margarina, tako da na kraju oblikujete jedan krug. Izrežite ga na trokutiće i savijte kiflice. Premažite žumanjkom i slažite na namašten lim. Ostavite dizati oko 1,5 sat. Prije pečenja posolite ili po želji posipajte makom ili sezamom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+4)
Ne znam tko ih ne voli...mirisne i ukusne croissante. Ponekad ih znam napunit sa šunkom i sirom ili slatkom verzijom (marmelada).
Croissant

Tijesto:

  • 70 dag mekog brašna
  • 4,5 dl mlijeka
  • 3 dag kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 žlice ulja
  • 2 žumanjka
  • 1 margarin (25 dag)
  • malo soli

 

Priprema:

U mlako mlijeko stavite kvasac i ostavite oko 15 min da uzađe. Margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omekša i podijeliti na 5 dijelova. U brašno stavite sve sastojke i na kraju mlijeko s kvascem.

Zamijesite mekše tijesto i oblikujte 5 hljepčića. Prvi hljepčić što tanje razvaljajte u krug i premažite petinom margarina. Tanko razvaljajte i drugi hljepčić i njega premažite petinom margarina pa stavite na prvi razvaljani dio. Postupak ponovite i s ostalim hljepčićima i petinama margarina, tako da na kraju oblikujete jedan krug. Izrežite ga na trokutiće i savijte kiflice. Premažite žumanjkom i slažite na namašten lim. Ostavite dizati oko 1,5 sat. Prije pečenja posolite ili po želji posipajte makom ili sezamom.

Prosjek: 4.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Seka Pavićević's

hvala na predivnim receptim,vrh je.

2
Slika korisnika Lidija Kadoic's

cini se mrak