70 dag mekog brašna
4,5 dl mlijeka
3 dag kvasca
2 žlice šećera
2 žlice vrhnja
2 žlice ulja
2 žumanjka
1 margarin (25 dag)
malo soli
Priprema:
U mlako mlijeko stavite kvasac i ostavite oko 15 min da uzađe. Margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omekša i podijeliti na 5 dijelova. U brašno stavite sve sastojke i na kraju mlijeko s kvascem.
Zamijesite mekše tijesto i oblikujte 5 hljepčića. Prvi hljepčić što tanje razvaljajte u krug i premažite petinom margarina. Tanko razvaljajte i drugi hljepčić i njega premažite petinom margarina pa stavite na prvi razvaljani dio. Postupak ponovite i s ostalim hljepčićima i petinama margarina, tako da na kraju oblikujete jedan krug. Izrežite ga na trokutiće i savijte kiflice. Premažite žumanjkom i slažite na namašten lim. Ostavite dizati oko 1,5 sat. Prije pečenja posolite ili po želji posipajte makom ili sezamom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.3 (+4)
Ne znam tko ih ne voli...mirisne i ukusne croissante. Ponekad ih znam napunit sa šunkom i sirom ili slatkom verzijom (marmelada).
Tijesto:
- 70 dag mekog brašna
- 4,5 dl mlijeka
- 3 dag kvasca
- 2 žlice šećera
- 2 žlice vrhnja
- 2 žlice ulja
- 2 žumanjka
- 1 margarin (25 dag)
- malo soli
Priprema:
U mlako mlijeko stavite kvasac i ostavite oko 15 min da uzađe. Margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omekša i podijeliti na 5 dijelova. U brašno stavite sve sastojke i na kraju mlijeko s kvascem.
Zamijesite mekše tijesto i oblikujte 5 hljepčića. Prvi hljepčić što tanje razvaljajte u krug i premažite petinom margarina. Tanko razvaljajte i drugi hljepčić i njega premažite petinom margarina pa stavite na prvi razvaljani dio. Postupak ponovite i s ostalim hljepčićima i petinama margarina, tako da na kraju oblikujete jedan krug. Izrežite ga na trokutiće i savijte kiflice. Premažite žumanjkom i slažite na namašten lim. Ostavite dizati oko 1,5 sat. Prije pečenja posolite ili po želji posipajte makom ili sezamom.
hvala na predivnim receptim,vrh je.
cini se mrak