Dizani pužići s marmeladom

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

za tijesto 1/2 kg brašna malo soli 1 kocka svježeg kvasca 100 g šećera 1 jaje 250 ml mlijeka 120 g maslaca za nadjev 150 g omekšalog maslaca 50 g šećera 100 g marmelade od šumskog voća 100 g suhih brusnica Postupak: Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite omekšalim maslacem i šećerom. Za tim žlicom rasporedite u manjim hrpicama marmeladu, a za tim i pospite suhim voćem. Rub tijesta premažite razmućenim žumanjkom i tijesto uz pomoć krpe ili stolnjaka savijte u roladu. Roladu izrežite oštrim nožem na devet kriški, poslažite ih u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C. Pecite pužiće u zagrijanoj pećnici otprilike 30- tak minuta, pred kraj pečenja premažite ih razmućenim žumanjkom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Recepti - pužići

Potrebno:

  • za tijesto
  • 1/2 kg brašna
  • malo soli
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • 120 g maslaca

za nadjev

  • 150 g omekšalog maslaca
  • 50 g šećera
  • 100 g marmelade od šumskog voća
  • 100 g suhih brusnica

Postupak:

  1. Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta.
  2. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite omekšalim maslacem i šećerom. Za tim žlicom rasporedite u manjim hrpicama marmeladu, a za tim i pospite suhim voćem. Rub tijesta premažite razmućenim žumanjkom i tijesto uz pomoć krpe ili stolnjaka savijte u roladu. Roladu izrežite oštrim nožem na devet kriški, poslažite ih u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C.
  3. Pecite pužiće u zagrijanoj pećnici otprilike 30- tak minuta, pred kraj pečenja premažite ih razmućenim žumanjkom.
Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nena970's

Ništa lošiji nisu dizani pužići sa lješnjakom i borovnicama, jednostavno morate probati i jedne i druge pužiće! Obožavam ih.. Količina i veličina pužića ovisi o dimenzijama tijesta koje razvaljamo..

2
Slika korisnika roda's

Ovi pužići se baš zovu pužići s marmeladom i pužićima? Za pužiće s marmeladom i brusnicom npr sam čula i probala ih, al za ove nisam nikad čula. Inače su super za npr doručak. Nadjev za punjenje pretpostavljam da može biti raznovrsan

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Buhtle s domaćim džemom i kockom čokolade - PROČITAJTE Nabujak od maka - PROČITAJTE Krafne - PROČITAJTE Klipići - PROČITAJTE Croissant - PROČITAJTE