Dizani pužići s marmeladom

za tijesto 1/2 kg brašna malo soli 1 kocka svježeg kvasca 100 g šećera 1 jaje 250 ml mlijeka 120 g maslaca za nadjev 150 g omekšalog maslaca 50 g šećera 100 g marmelade od šumskog voća 100 g suhih brusnica Postupak: Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite omekšalim maslacem i šećerom. Za tim žlicom rasporedite u manjim hrpicama marmeladu, a za tim i pospite suhim voćem. Rub tijesta premažite razmućenim žumanjkom i tijesto uz pomoć krpe ili stolnjaka savijte u roladu. Roladu izrežite oštrim nožem na devet kriški, poslažite ih u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C. Pecite pužiće u zagrijanoj pećnici otprilike 30- tak minuta, pred kraj pečenja premažite ih razmućenim žumanjkom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Recepti - pužići

Potrebno:

  • za tijesto
  • 1/2 kg brašna
  • malo soli
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • 120 g maslaca

za nadjev

  • 150 g omekšalog maslaca
  • 50 g šećera
  • 100 g marmelade od šumskog voća
  • 100 g suhih brusnica

Postupak:

  1. Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta.
  2. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite omekšalim maslacem i šećerom. Za tim žlicom rasporedite u manjim hrpicama marmeladu, a za tim i pospite suhim voćem. Rub tijesta premažite razmućenim žumanjkom i tijesto uz pomoć krpe ili stolnjaka savijte u roladu. Roladu izrežite oštrim nožem na devet kriški, poslažite ih u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C.
  3. Pecite pužiće u zagrijanoj pećnici otprilike 30- tak minuta, pred kraj pečenja premažite ih razmućenim žumanjkom.
Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nena970's

Ništa lošiji nisu dizani pužići sa lješnjakom i borovnicama, jednostavno morate probati i jedne i druge pužiće! Obožavam ih.. Količina i veličina pužića ovisi o dimenzijama tijesta koje razvaljamo..

2
Slika korisnika roda's

Ovi pužići se baš zovu pužići s marmeladom i pužićima? Za pužiće s marmeladom i brusnicom npr sam čula i probala ih, al za ove nisam nikad čula. Inače su super za npr doručak. Nadjev za punjenje pretpostavljam da može biti raznovrsan