Krafne

500 g mekog brašna 2 dcl toplog mlijeka 1 kocka svježeg kvasca sol 100 g šećera 2 jaja 10 ml ruma 100 g omekšanog maslaca 100 g marmelade po želji ( brusnica) šećer u prahu za posipanje   Postupak: Svježi kvasac izmrvite u manju posudu, pospite ga šećerom i prelijte toplim mlijekom, pa pustite na toplom da se digne i da se stvori pjenica. U veću zdjelu prosijte brašno, u čijoj sredini napravite udubljenje , pa stavite dignut kvasac, malo soli, jaja, šećer, maslac na manje kockice, rum i naribajte limunovu koricu. Sve dobro kuhačom izmješajte da se sastojci povežu, pa mikserom, spiralnim nastavcima sve dobro izmiksajte dok se ne počnu stvarati mjehurći. Izrađeno tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite dizati na toplom mjestu, po prilici 1h. Dignuto tijesto premjestite na radnu plohu, pa ga razvaljajte na debljinu od 7-8 mm. Okruglim kalupom za krafne napravite krugove, polovicu krugova nadjenite sa po žličicu marmelade, rubove im lagano navlažite bjelanjkom ili vodom a ostalom polovicom krugova preklopite nadjevene krugove. Pokrijte se skupa kuhinjskom krpom i ostavite stajati još 1/2h. Krafne pecite u dubokom i dobro zagrijanom ulju i to tako da ih stavljate gornjom stranom prema dolje i pečete poklopljene oko 2 minute, za tim ih okrenite i pecite s druge strane, bez poklapanja još oko 2 minute. Gotove krafne izvadite u posudu sa kuhinjskim papirom da im upije višak masnoće, tople pospite šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+552)
krafne

Potrebno:

 • 500 g mekog brašna
 • 2 dcl toplog mlijeka
 • 1 kocka svježeg kvasca
 • sol
 • 100 g šećera
 • 2 jaja
 • 10 ml ruma
 • 100 g omekšanog maslaca
 • 100 g marmelade po želji ( brusnica)
 • šećer u prahu za posipanje
   

Postupak:

 1. Svježi kvasac izmrvite u manju posudu, pospite ga šećerom i prelijte toplim mlijekom, pa pustite na toplom da se digne i da se stvori pjenica.
 2. U veću zdjelu prosijte brašno, u čijoj sredini napravite udubljenje , pa stavite dignut kvasac, malo soli, jaja, šećer, maslac na manje kockice, rum i naribajte limunovu koricu. Sve dobro kuhačom izmješajte da se sastojci povežu, pa mikserom, spiralnim nastavcima sve dobro izmiksajte dok se ne počnu stvarati mjehurći. Izrađeno tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite dizati na toplom mjestu, po prilici 1h.
 3. Dignuto tijesto premjestite na radnu plohu, pa ga razvaljajte na debljinu od 7-8 mm. Okruglim kalupom za krafne napravite krugove, polovicu krugova nadjenite sa po žličicu marmelade, rubove im lagano navlažite bjelanjkom ili vodom a ostalom polovicom krugova preklopite nadjevene krugove. Pokrijte se skupa kuhinjskom krpom i ostavite stajati još 1/2h.
 4. Krafne pecite u dubokom i dobro zagrijanom ulju i to tako da ih stavljate gornjom stranom prema dolje i pečete poklopljene oko 2 minute, za tim ih okrenite i pecite s druge strane, bez poklapanja još oko 2 minute. Gotove krafne izvadite u posudu sa kuhinjskim papirom da im upije višak masnoće, tople pospite šećerom u prahu.
Prosjek: 4 (+552)
Link izvora / potpis autora: http://coolrecepti.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)