Buhtle s domaćim džemom i kockom čokolade

1/2 kg brašna malo soli 1 kocka svježeg kvasca 130 g maslaca (sobne temp.) 1 jaje 2 dcl mlijeka 100 g šećera Sastojci za nadjevanje: džem od šljiva čokolada   Priprema: Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu 1cm, u pravokutnik, oštrim nožem ga izrežite okomito i vodoravno da dobijete 16 manjih pravokutnika. Za tim žlicom u manjim hrpicama rasporedite marmeladu, a za tim i stavite po kockicu čokolade. Spojite buhtlama rubove tako da nadjev ne može ispasti i premažite s malo otopljenog maslaca ili ulja. Poslažite ih u četvrtasti kalup prethodno premazan maslacem sa spojem prema dolje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C. Pecite buhtle u zagrijanoj pećnici otprilike 40- tak minuta. Pečene buhtle malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite tople. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+7)
Recepti - 3 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 1/2 kg brašna
  • malo soli
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 130 g maslaca (sobne temp.)
  • 1 jaje
  • 2 dcl mlijeka
  • 100 g šećera
Sastojci za nadjevanje:
  • džem od šljiva
  • čokolada

 

Priprema:

Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu 1cm, u pravokutnik, oštrim nožem ga izrežite okomito i vodoravno da dobijete 16 manjih pravokutnika. Za tim žlicom u manjim hrpicama rasporedite marmeladu, a za tim i stavite po kockicu čokolade. Spojite buhtlama rubove tako da nadjev ne može ispasti i premažite s malo otopljenog maslaca ili ulja. Poslažite ih u četvrtasti kalup prethodno premazan maslacem sa spojem prema dolje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C. Pecite buhtle u zagrijanoj pećnici otprilike 40- tak minuta. Pečene buhtle malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite tople.

Prosjek: 3.6 (+7)
Link izvora / potpis autora: http://coolrecepti.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nada Djukić's

Sviđa mi se ali,meni ne uspijeva.Da budem iskrena nisam bila strpljiva kao ni za krofne....Pozdrav <`∀´>

2
Slika korisnika višnja's

Slatki dizani kolač zaista obožavaju svi; nemam drugo šta reći..S tim da buhtle možete puniti i sa orasima, marmeladom, sirom ili i makom...a i džemom od šljiva.... posuti puno puno šećera po njemu, za prste polizati. S čim Vam je najdraže? Meni čak ovaj od šljiva i oraha!

višnja