Raženi trokutići

Za 10 osoba 600 g glatkoga brašna ili brašna za kolače , i još prema potrebi 400 g raženoga brašna , i još prema potrebi 600 ml tople vode (41 °C – 46 °C) 40 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja 12 g suhoga kvasca 25 g soli Priprema: Pomiješajte dvije vrste brašna u velikoj zdjeli i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i postupno ga dodajte u udubinu. Postupno počnite mijesiti dok ne dobijete prhko tijesto, a zatim dodajte maslinovo ulje i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zagrijte pećnicu na 175 °C. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala trokutasta peciva, težine otprilike 50 g. Posložite ih, pobrašnjene i dovoljno razmaknute da se ne dodiruju, u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Oštrim nožem malo zarežite površinu peciva. Pecite otprilike 12 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

Za 10 osoba

  • 600 g glatkoga brašna ili brašna za kolače , i još prema potrebi
  • 400 g raženoga brašna , i još prema potrebi
  • 600 ml tople vode (41 °C – 46 °C)
  • 40 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • 12 g suhoga kvasca
  • 25 g soli

Priprema:

Pomiješajte dvije vrste brašna u velikoj zdjeli i napravite udubinu u sredini.
Rastopite kvasac u vodi i postupno ga dodajte u udubinu. Postupno počnite mijesiti dok ne dobijete prhko tijesto, a zatim dodajte maslinovo ulje i sol.
Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zagrijte pećnicu na 175 °C.
Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala trokutasta peciva, težine otprilike 50 g. Posložite ih, pobrašnjene i dovoljno razmaknute da se ne dodiruju, u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Oštrim nožem malo zarežite površinu peciva. Pecite otprilike 12 minuta.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!
Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)