Krekeri sa začinskim biljem
Sastojci:
Za 10 osoba
- 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače
- 550 ml tople vode (41 °C – 46 °C)
- 40 g nasjeckanoga svježeg začinskog bilja (primjerice ružmarina, vlasca, lovorova lista, origana, mažurana, kadulje)
- 8 g suhoga kvasca
- 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja , i još prema potrebi
- 20 g soli
Priprema:
Stavite mješavinu nasjeckanoga začinskog bilja u maslinovo ulje. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i postupno ga dodajte u udubinu. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte ulje sa začinskim biljem i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i mekano. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga da odstoji na toplome mjestu otprilike 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Razvaljajte tijesto na 1 mm debljine i narežite ga na komade nazubljenim metalnim kotačem za rezanje tijesta. Posložite ih u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo i vlažno mjesto da se diže otprilike 40 minuta. Probodite tijesto vilicom kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok krekeri ne poprime lijepu, zlatnožutu boju i ne postanu hrskavi.
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
- Vaše oznake (tagovi): kruh
- Sastojci: krekeri / kvasac / maslinovo ulje / prhko tijesto / sol / tijesto / ulje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...