Krekeri sa začinskim biljem

Za 10 osoba 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače 550 ml tople vode (41 °C – 46 °C) 40 g nasjeckanoga svježeg začinskog bilja (primjerice ružmarina, vlasca, lovorova lista, origana, mažurana, kadulje) 8 g suhoga kvasca 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja , i još prema potrebi 20 g soli Priprema: Stavite mješavinu nasjeckanoga začinskog bilja u maslinovo ulje. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i postupno ga dodajte u udubinu. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte ulje sa začinskim biljem i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i mekano. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga da odstoji na toplome mjestu otprilike 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Razvaljajte tijesto na 1 mm debljine i narežite ga na komade nazubljenim metalnim kotačem za rezanje tijesta. Posložite ih u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo i vlažno mjesto da se diže otprilike 40 minuta. Probodite tijesto vilicom kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok krekeri ne poprime lijepu, zlatnožutu boju i ne postanu hrskavi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

Za 10 osoba

  • 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače
  • 550 ml tople vode (41 °C – 46 °C)
  • 40 g nasjeckanoga svježeg začinskog bilja (primjerice ružmarina, vlasca, lovorova lista, origana, mažurana, kadulje)
  • 8 g suhoga kvasca
  • 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja , i još prema potrebi
  • 20 g soli

Priprema:

Stavite mješavinu nasjeckanoga začinskog bilja u maslinovo ulje. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i postupno ga dodajte u udubinu. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte ulje sa začinskim biljem i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i mekano. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga da odstoji na toplome mjestu otprilike 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Razvaljajte tijesto na 1 mm debljine i narežite ga na komade nazubljenim metalnim kotačem za rezanje tijesta. Posložite ih u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo i vlažno mjesto da se diže otprilike 40 minuta. Probodite tijesto vilicom kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok krekeri ne poprime lijepu, zlatnožutu boju i ne postanu hrskavi.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!
Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)