Pecivo s bosiljkom
Sastojci:
Za 10 osoba
- 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače, i još prema potrebi
- 25 listova svježega bosiljka, sitno natrganih
- 600 ml tople vode (41 °C – 46 °C)
- 10 g suhoga kvasca
- Suncokretove sjemenke, prema potrebi
- 50 g maslaca, omekšalog
- 20 g soli
Priprema:
Pomiješajte listove bosiljka s brašnom. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i stavite ga u udubinu.
Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte maslac i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala peciva težine otprilike 50 g. Navlažite površinu žemlji malom količinom vode sobne temperature i pospite sjemenkama po izboru. Posložite peciva, pobrašnjena i dovoljno razmaknuta da se ne dodiruju, u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok ne poprimi lijepu, zlatnožutu boju.
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!
Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
- Vaše oznake (tagovi): kruh / pecivo
- Sastojci: kvasac / maslac / maslaca / prhko tijesto / sol / suncokretove sjemenke / tijesto / vode