Pecivo s bosiljkom

Za 10 osoba 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače, i još prema potrebi 25 listova svježega bosiljka, sitno natrganih 600 ml tople vode (41 °C – 46 °C) 10 g suhoga kvasca Suncokretove sjemenke, prema potrebi 50 g maslaca, omekšalog 20 g soli Priprema: Pomiješajte listove bosiljka s brašnom. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i stavite ga u udubinu. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte maslac i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala peciva težine otprilike 50 g. Navlažite površinu žemlji malom količinom vode sobne temperature i pospite sjemenkama po izboru. Posložite peciva, pobrašnjena i dovoljno razmaknuta da se ne dodiruju, u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok ne poprimi lijepu, zlatnožutu boju.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

Za 10 osoba

  • 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače, i još prema potrebi
  • 25 listova svježega bosiljka, sitno natrganih
  • 600 ml tople vode (41 °C – 46 °C)
  • 10 g suhoga kvasca
  • Suncokretove sjemenke, prema potrebi
  • 50 g maslaca, omekšalog
  • 20 g soli

Priprema:

Pomiješajte listove bosiljka s brašnom. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i stavite ga u udubinu.
Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte maslac i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala peciva težine otprilike 50 g. Navlažite površinu žemlji malom količinom vode sobne temperature i pospite sjemenkama po izboru. Posložite peciva, pobrašnjena i dovoljno razmaknuta da se ne dodiruju, u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok ne poprimi lijepu, zlatnožutu boju.

 

Prosjek: 4 (+1)
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!
Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)