Starinska pita

Autor: LanaM   (palac x 33904) |moji recepti

2
500 g pšeničnog brašna 1 jaje 2 žumanjka 3,6 dcl mlijeka 100 g maslaca 50 g šećera jedna i pol kocka svježeg kvasca 30 g soli prvi nadjev: 2 šalice mljevenog maka pola šalice šećera 1 jaje drugi nadjev: 2 šalice mljevenih oraha pola šalice šećera 1 jaje treći nadjev: 200 g grožđica namočenih u rumu četvrti nadjev: 2 šalice mljevenog rogača pola šalice šećera 1 jaje peti nadjev: pekmez od šipka 1 jaje za premaz Priprema: Kvas stavite dizati zajedno s mlijekom, malo brašna i šećera. Prosijte brašno, dodajte ostala jaja, sol i dignuti kvasac te zamijesite tijesto, dobro ga izradite i stavite na toplo da se diže. Tijesto razdijelite na 6 dijelova, razvaljajte ih pa u namašćen i pobrašnjen kalup slažite jedan po jedan, a svaki premažite jednim od gore navedenih nadjeva. Peti mlinac namažite pekmezom, a šesti razmućenim jajetom. Pecite na umjerenoj vatri 1 sat.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+11) ‹ Ruska pita najbolji recept
Recepti - 2 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 3,6 dcl mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera
  • jedna i pol kocka svježeg kvasca
  • 30 g soli

prvi nadjev:

  • 2 šalice mljevenog maka
  • pola šalice šećera
  • 1 jaje

drugi nadjev:

  • 2 šalice mljevenih oraha
  • pola šalice šećera
  • 1 jaje

treći nadjev:

  • 200 g grožđica namočenih u rumu

četvrti nadjev:

  • 2 šalice mljevenog rogača
  • pola šalice šećera
  • 1 jaje

peti nadjev:

  • pekmez od šipka
  • 1 jaje za premaz

Priprema:

Kvas stavite dizati zajedno s mlijekom, malo brašna i šećera. Prosijte brašno, dodajte ostala jaja, sol i dignuti kvasac te zamijesite tijesto, dobro ga izradite i stavite na toplo da se diže. Tijesto razdijelite na 6 dijelova, razvaljajte ih pa u namašćen i pobrašnjen kalup slažite jedan po jedan, a svaki premažite jednim od gore navedenih nadjeva.
Peti mlinac namažite pekmezom, a šesti razmućenim jajetom.
Pecite na umjerenoj vatri 1 sat.  

Prosjek: 4.6 (+11)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
  • Vaše oznake (tagovi): pita
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Jagoda Obradovic's

odlicno, odusevila sam svoje ukucane, hvala Vam

2
Slika korisnika Štefka's

Ispekla juče dala na probu danas. Odlično je svi su uživali.

3
Slika korisnika Bisera Dolas's

<<<<<<< <3