1 kg BIJELOG BRAŠNA
1 i pol mala žličica SOLI
1 + 1/3 kockice KVASCA
1 mala žličica ŠEĆERA
3 dcl. MLIJEKA (zagrijati i odvojiti 1 dcl. za otapanje Kvasca)
2 dcl. tople VODE
1 dcl. SUNCOKRETOVOG ili još bolje MASLINOVOG ULJA
Priprema
U dubljoj posudi pomješat brašno i sol.
U odvojenom mlijeku (1 dcl.) otopit kvasac dodat 1 žličicu šećera, te pustit da se nadigne.
Kad se kvas nadigao sve ostale sastojke pomješati u brašno i zamijesiti.
Pustit da se nadigne tijesto pa premijesiti kruh.
Pustit da se tijesto ponovno nadigne.
OVAJ POSTUPAK MOŽETE PONAVLJAT JOŠ JEDAN PUT, DVA.... KAŽU DA JE KRUH BOLJI ŠTO GA SE VIŠE PUTA PREMIJESI.
Premijesit kruh, napravit kruščiće to vama prepuštam, ja od 1 kg ili napravim 4 mala ili 2 velika kruščića.
Stavit kruščiće u nauljenu (vrlo malo) tepsiju, pleh, i pustit cca 20 min. da se ponovno malo nadigne tijesto.
Zagrijat pećnicu sa ventilatorom na 165-175 stupnjeva.
Peći cca 30-35 minuta.
Cijeli postupak pripreme traje jako kratko, jedino trebate pustit vremena da se tijesto nadiže i premjesit ga.
Za zamjesit tijesto cca 10 min.
Premjesit ga prvi put 1 minuta.
Premjesit ga drugi put 1 minuta.
Premjesit ga i napravit kruščiće, te ih stavit u pleh za pečenje 3 minute.
Ubacit ga u pećnicu cca 30 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+626)
‹ Domaći kruh
najbolji recept
Kruh cvijet ›
Miris domaćeg pečenog kruha..... neprocjenjivo
Sastojci
- 1 kg BIJELOG BRAŠNA
- 1 i pol mala žličica SOLI
- 1 + 1/3 kockice KVASCA
- 1 mala žličica ŠEĆERA
- 3 dcl. MLIJEKA (zagrijati i odvojiti 1 dcl. za otapanje Kvasca)
- 2 dcl. tople VODE
- 1 dcl. SUNCOKRETOVOG ili još bolje MASLINOVOG ULJA
Priprema
U dubljoj posudi pomješat brašno i sol.
U odvojenom mlijeku (1 dcl.) otopit kvasac dodat 1 žličicu šećera, te pustit da se nadigne.
Kad se kvas nadigao sve ostale sastojke pomješati u brašno i zamijesiti.
Pustit da se nadigne tijesto pa premijesiti kruh.
Pustit da se tijesto ponovno nadigne.
OVAJ POSTUPAK MOŽETE PONAVLJAT JOŠ JEDAN PUT, DVA.... KAŽU DA JE KRUH BOLJI ŠTO GA SE VIŠE PUTA PREMIJESI.
Premijesit kruh, napravit kruščiće to vama prepuštam, ja od 1 kg ili napravim 4 mala ili 2 velika kruščića.
Stavit kruščiće u nauljenu (vrlo malo) tepsiju, pleh, i pustit cca 20 min. da se ponovno malo nadigne tijesto.
Zagrijat pećnicu sa ventilatorom na 165-175 stupnjeva.
Peći cca 30-35 minuta.
Cijeli postupak pripreme traje jako kratko, jedino trebate pustit vremena da se tijesto nadiže i premjesit ga.
Za zamjesit tijesto cca 10 min.
Premjesit ga prvi put 1 minuta.
Premjesit ga drugi put 1 minuta.
Premjesit ga i napravit kruščiće, te ih stavit u pleh za pečenje 3 minute.
Ubacit ga u pećnicu cca 30 minuta.