Uskrsni medenjaci „Ana“

Autor: LanaM   (palac x 13834) |moji recepti

0
1 jaje 4 žlice šećera 4 žlice mlijeka 2 žlice meda 2 žlice masti (krute) 1 žličica sode bikarbone ½ žličice cimeta ½ žličice klinčić ili anisa Priprema: Sastojke miješati drvenom kuhačom na laganoj vatri ili na pari da bude pjenasto. Ohladiti i dodati 20 žličica glatkog brašna – zamijesiti glatko tijesto. Tijesto pusti odmarati jedan sat, zatim razvaljati na debljinu od 0,5 cm. Modlicama za kolačiće formirati oblik i premazati jajetom. Peći 20 minuta na 160 °C. Ukras: 1 bjelanjak i 4 žličice šećera u prahu   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Mirica Sinković iz Donje Stubice pobjednica je 12. izdanja manifestacije Babičini kolači, koja je održana u subotu, 07. travnja 2018. godine u Oroslavju.
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice masti (krute)
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice klinčić ili anisa

Priprema:

Sastojke miješati drvenom kuhačom na laganoj vatri ili na pari da bude pjenasto. Ohladiti i dodati 20 žličica glatkog brašna – zamijesiti glatko tijesto. Tijesto pusti odmarati jedan sat, zatim razvaljati na debljinu od 0,5 cm. Modlicama za kolačiće formirati oblik i premazati jajetom. Peći 20 minuta na 160 °C.
Ukras: 1 bjelanjak i 4 žličice šećera u prahu
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Mirica Sinković
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)