Pikantni kolačići
Moj izbor kolačića svake godine zbog okusa i mirisa koji se šire kućom prilikom pečenja.
Prhko tijesto
- 30 dag brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 20 dag margarina
- 8 dag šećera u prahu
- 1 jaje
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti da odstoji u hladnjaku.
Nadjev
- 4 žumanjka
- 5 žlica vode
- 15 dag mljevenih badema
- 15 dag sjeckanih badema
- 3 žlice glatkog brašna
- 22 dag šećera u prahu
- ribana korica limuna
- žličica cimeta
- na vrh noža klinčića i muškatnog oraščića
- 10 dag marmelade od višanja
Žumanjke pomiješati s vodom i dodati ostale sastojke, miješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
Priprema
Od pripremljenog tijesta odvojite 1/3, ostatak razvaljati prema plehu.Na tijesto nanijeti nadjev, a preko nadjeva premazati marmeladom.
Od ostatka tijesta napraviti trakice(ja sam razvaljala i rezala trake,a može se rukama valjati tanke"kobasice") i posložiti preko marmelade dijagonalno s jednog i drugog kraja pleha.
Peći na 180 °C oko 30-40 min.
Rezati ohlađeno.
Link izvora / potpis autora: Naši najdraži kolači
- Sastojci: jaja / voda / bademi / brašno / korica limuna / šećer u prahu