Labinski krafi

Autor: LanaM   (palac x 13642) |moji recepti

0
25 dag brašna sol  voda Sastojci za nadjev: 3 jaja 25 dag tvrdog sira 10 dag parmezana 1 žlica maslaca 1 žličica šećera 1 žličica ruma 1 žličica grožđica 1/2 vanilin šećera 4 žlice krušnih mrvica 1/2 limuna 1 naranča  1/2 žličice muškatnog oraščića Priprema: Od brašna, vode i soli zamjesite tijesto, neka odstoji u hladnjaku sat vremena. Razvaljajte tanko tijesto. Narežite tijesto na trake širine cca 15 cm. Po sredini trake na razmaku od cca 10 cm stavljajte žlicu po žlicu nadjeva. Preklopite tijesto po dužini, istisnite zrak i tankim rubom čaše režite krafe u obliku polumjeseca, a rubove stisnite prstima ili vilicom. Kuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali žličicu soli i ulja dok ne isplivaju na površinu. Za nadjev: operite grožđice, namočite ih u rumu i pomiješajte s rastopljenim maslacem, naribanim tvrdim sirom i parmezanom, razmućenim jajima, šećerom, vanilin šećerom, naribanom koricom od pola limuna, naribanom koricom od pola naranče, sokom od cijele naranče, muškatnim oraščićem i krušnim mrvicama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2) ‹ La Caccavella košarice najbolji recept Lazanje bolonjez ›
Recepti - 4 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 25 dag brašna
  • sol 
  • voda
Sastojci za nadjev:
  • 3 jaja
  • 25 dag tvrdog sira
  • 10 dag parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica ruma
  • 1 žličica grožđica
  • 1/2 vanilin šećera
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 1/2 limuna
  • 1 naranča 
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića

Priprema:

Od brašna, vode i soli zamjesite tijesto, neka odstoji u hladnjaku sat vremena. Razvaljajte tanko tijesto. Narežite tijesto na trake širine cca 15 cm. Po sredini trake na razmaku od cca 10 cm stavljajte žlicu po žlicu nadjeva. Preklopite tijesto po dužini, istisnite zrak i tankim rubom čaše režite krafe u obliku polumjeseca, a rubove stisnite prstima ili vilicom. Kuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali žličicu soli i ulja dok ne isplivaju na površinu.

Za nadjev: operite grožđice, namočite ih u rumu i pomiješajte s rastopljenim maslacem, naribanim tvrdim sirom i parmezanom, razmućenim jajima, šećerom, vanilin šećerom, naribanom koricom od pola limuna, naribanom koricom od pola naranče, sokom od cijele naranče, muškatnim oraščićem i krušnim mrvicama.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)