30 dag brašna
2 jaja
prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
30 dag sira
2 jaja
Priprema:
Od prosijanog brašna napravite stožac s udubinom na vrhu. U brašno dodajte razmućena jaja i sol. Umijesite tijesto, pustite da odstoji 30-tak minuta i tanko ga razvaljajte. Narežite tijesto na trake širine 10 cm. Po sredini trake na razmaku od 5-7 cm stavljajte žlicu po žlicu nadjeva od razmućenih jaja i izribanog sira. Krajeve namažite žumancem i preklopite. Potapkajte prstima rubove i stisnite tijesto između punjenja te nožem režite između punjenja ili oblikom izrezujte raviole. Kuhajte raviole u dosta posoljene kipuće vode 5-8 minuta. Poslužite prelivene sa 2 žlice rastopljenog maslaca.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Ravioli sa sirom
najbolji recept
Rezanci s jajima i lukom ›
Sastojci za tijesto:
- 30 dag brašna
- 2 jaja
- prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
Priprema:
Od prosijanog brašna napravite stožac s udubinom na vrhu. U brašno dodajte razmućena jaja i sol. Umijesite tijesto, pustite da odstoji 30-tak minuta i tanko ga razvaljajte. Narežite tijesto na trake širine 10 cm. Po sredini trake na razmaku od 5-7 cm stavljajte žlicu po žlicu nadjeva od razmućenih jaja i izribanog sira. Krajeve namažite žumancem i preklopite. Potapkajte prstima rubove i stisnite tijesto između punjenja te nožem režite između punjenja ili oblikom izrezujte raviole. Kuhajte raviole u dosta posoljene kipuće vode 5-8 minuta. Poslužite prelivene sa 2 žlice rastopljenog maslaca.