Ogulinska masnica

Autor: LanaM   (palac x 13272) |moji recepti

0
500 g brašna 2 jaja 50 g margarina 1.5 dl toplog mlijeka 30 g germe Prtohvat soli Sastojci za nadjev: 5 jaja 1 glavica luka Sol 100 g margarina Priprema: Kvasac razmrvite u toplom mlijeku u kojem ste otopili šećer. U duboku zdjelu stavite brašno, posolite, dodajte margarin, jaja, preostalo mlijeko i dignuti kvasac, umijesite tijesto pa ga pustite da odstoji sat vremena. Nakon toga tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio tijesta razvaljajte. Luk za nadjev sitno nasjeckajte, popecite ga na malo ulja ili masti, pa ga ohladite.Ohlađeni luk jednolično namažite po razvaljanom tijestu. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. U snijeg od bjelanjaka dodajte žumanjke, dobro izmješajte, pa tom mješavinom premažite tijesto i luk. Po želji posolite, a zatim po nadjevu rasporedite kockice maslaca. Zarolajte, stavite u tepsiju i pustite još kratko stajati. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40 minuta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+5)
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 2 jaja
  • 50 g margarina
  • 1.5 dl toplog mlijeka
  • 30 g germe
  • Prtohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • 5 jaja
  • 1 glavica luka
  • Sol
  • 100 g margarina

Priprema:

Kvasac razmrvite u toplom mlijeku u kojem ste otopili šećer. U duboku zdjelu stavite brašno, posolite, dodajte margarin, jaja, preostalo mlijeko i dignuti kvasac, umijesite tijesto pa ga pustite da odstoji sat vremena. Nakon toga tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio tijesta razvaljajte.
Luk za nadjev sitno nasjeckajte, popecite ga na malo ulja ili masti, pa ga ohladite.Ohlađeni luk jednolično namažite po razvaljanom tijestu.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka. U snijeg od bjelanjaka dodajte žumanjke, dobro izmješajte, pa tom mješavinom premažite tijesto i luk. Po želji posolite, a zatim po nadjevu rasporedite kockice maslaca. Zarolajte, stavite u tepsiju i pustite još kratko stajati. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40 minuta.

 

Prosjek: 3.6 (+5)
Link izvora / potpis autora: Turistička zajednica Karlovačke županije
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika ogulinski zet's

Znači...za sve koji žele znati više: luka u nadjevu ide kao u receptu ,ali x3!!!! Inače je bljutavo...