Domaći ravioli od špinata

Autor: LanaM   (palac x 16403) |moji recepti

0
350 g glatkog brašna 3 jaja 1 žličica maslinovog ulja 1 žličica soli Priprema: Brašno stavite na drvenu podlogu i oblikujte ga u planinu s rupom u sredini. Zamislite si da je to veliki krater pa će biti zabavnije. U sredinu stavite jaja kratko umućena s maslinovim uljem i soli. Miješajte rukama tako da se „rubovi planine“ povežu s jajem te zamijesite u tijesto. Dodajte malo vode ukoliko je potrebno ili malo brašna ukoliko je tijesto premekano. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da se odmara minimalno 30 min. Kada se tijesto odmorilo, razvaljajte ga na drvenoj podlozi te oblikujte raviole. Punjenje za raviole od špinata Skuhajte špinat u kipućoj slanoj vodi, šokirajte ga pod hladnoj vodi da bi zadržao lijepu zelenu boju te ocijedite. Kuhajte ga tek toliko da omekša (2 – 3 min.). Usitnite ga te pomještajte s ricotta sirom uz dodatak prstohvata soli. Kako napuniti i skuhati raviole? Nadjev koji ste pripremili stavite na sredinu tijesta te ga preklopite. Vrhove pritisnite vilicom kako vam nadjev ne bi iscurio tijekom kuhanja. Ja koristim malu napravicu za ravile što mi puno olakšava stvar, no ako je nemate i stari princip će posluži. Raviole stavite u kipuću vodu te kuhajte oko 3 – 5 min. dok ne isplivaju na površinu. Dok se ravioli kuhaju, pripremite umak. Umak od rajčice i ricotte Sitno nasjeckajte 2 – 3 rajčice kojoj ste prethodno skinuli kožicu. Ako ne znate kako, poslužite se dobrim starim trikom s vrućom vodom. Rajčicu pirjajte na kapi maslinovog ulja i malo vode dok ne ispari višak tekućine. Kada je rajčica raskuhana, dodajte 1 – 2 žlice ricotta sira te sve zajedno pomiješajte. Za to vrijeme su vaši ravioli kuhani te spremni da se okupaju u ovom odličnom umaku. Više na www.tolivealife.net Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Svaka domaćica koja voli provoditi vrijeme u kuhinji sigurno se okušala u pripremanju domaćih raviola. Moram priznati da sam uživala. Sigurno volite raviole te vam preporučujem da ih pripremite kod kuće jer tako možete sami kombinirati namirnice koje volite jer kod onih kupovnih nikada ne znate što se točno nalazi unutra. Ovako je sigurnije, ali i zabavnije.
Recepti - 2 - slika

Sastojci tijesto za raviole:

  • 350 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica soli

Priprema:

Brašno stavite na drvenu podlogu i oblikujte ga u planinu s rupom u sredini. Zamislite si da je to veliki krater pa će biti zabavnije. U sredinu stavite jaja kratko umućena s maslinovim uljem i soli. Miješajte rukama tako da se „rubovi planine“ povežu s jajem te zamijesite u tijesto. Dodajte malo vode ukoliko je potrebno ili malo brašna ukoliko je tijesto premekano. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da se odmara minimalno 30 min. Kada se tijesto odmorilo, razvaljajte ga na drvenoj podlozi te oblikujte raviole.
Punjenje za raviole od špinata
Skuhajte špinat u kipućoj slanoj vodi, šokirajte ga pod hladnoj vodi da bi zadržao lijepu zelenu boju te ocijedite. Kuhajte ga tek toliko da omekša (2 – 3 min.). Usitnite ga te pomještajte s ricotta sirom uz dodatak prstohvata soli.
Kako napuniti i skuhati raviole?
Nadjev koji ste pripremili stavite na sredinu tijesta te ga preklopite. Vrhove pritisnite vilicom kako vam nadjev ne bi iscurio tijekom kuhanja. Ja koristim malu napravicu za ravile što mi puno olakšava stvar, no ako je nemate i stari princip će posluži. Raviole stavite u kipuću vodu te kuhajte oko 3 – 5 min. dok ne isplivaju na površinu. Dok se ravioli kuhaju, pripremite umak.
Umak od rajčice i ricotte
Sitno nasjeckajte 2 – 3 rajčice kojoj ste prethodno skinuli kožicu. Ako ne znate kako, poslužite se dobrim starim trikom s vrućom vodom. Rajčicu pirjajte na kapi maslinovog ulja i malo vode dok ne ispari višak tekućine. Kada je rajčica raskuhana, dodajte 1 – 2 žlice ricotta sira te sve zajedno pomiješajte. Za to vrijeme su vaši ravioli kuhani te spremni da se okupaju u ovom odličnom umaku.

Više na www.tolivealife.net

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Petra Terner
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)