Domaći ravioli od špinata

Autor: LanaM   (palac x 35733) |moji recepti

0
350 g glatkog brašna 3 jaja 1 žličica maslinovog ulja 1 žličica soli Priprema: Brašno stavite na drvenu podlogu i oblikujte ga u planinu s rupom u sredini. Zamislite si da je to veliki krater pa će biti zabavnije. U sredinu stavite jaja kratko umućena s maslinovim uljem i soli. Miješajte rukama tako da se „rubovi planine“ povežu s jajem te zamijesite u tijesto. Dodajte malo vode ukoliko je potrebno ili malo brašna ukoliko je tijesto premekano. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da se odmara minimalno 30 min. Kada se tijesto odmorilo, razvaljajte ga na drvenoj podlozi te oblikujte raviole. Punjenje za raviole od špinata Skuhajte špinat u kipućoj slanoj vodi, šokirajte ga pod hladnoj vodi da bi zadržao lijepu zelenu boju te ocijedite. Kuhajte ga tek toliko da omekša (2 – 3 min.). Usitnite ga te pomještajte s ricotta sirom uz dodatak prstohvata soli. Kako napuniti i skuhati raviole? Nadjev koji ste pripremili stavite na sredinu tijesta te ga preklopite. Vrhove pritisnite vilicom kako vam nadjev ne bi iscurio tijekom kuhanja. Ja koristim malu napravicu za ravile što mi puno olakšava stvar, no ako je nemate i stari princip će posluži. Raviole stavite u kipuću vodu te kuhajte oko 3 – 5 min. dok ne isplivaju na površinu. Dok se ravioli kuhaju, pripremite umak. Umak od rajčice i ricotte Sitno nasjeckajte 2 – 3 rajčice kojoj ste prethodno skinuli kožicu. Ako ne znate kako, poslužite se dobrim starim trikom s vrućom vodom. Rajčicu pirjajte na kapi maslinovog ulja i malo vode dok ne ispari višak tekućine. Kada je rajčica raskuhana, dodajte 1 – 2 žlice ricotta sira te sve zajedno pomiješajte. Za to vrijeme su vaši ravioli kuhani te spremni da se okupaju u ovom odličnom umaku. Više na www.tolivealife.net Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Svaka domaćica koja voli provoditi vrijeme u kuhinji sigurno se okušala u pripremanju domaćih raviola. Moram priznati da sam uživala. Sigurno volite raviole te vam preporučujem da ih pripremite kod kuće jer tako možete sami kombinirati namirnice koje volite jer kod onih kupovnih nikada ne znate što se točno nalazi unutra. Ovako je sigurnije, ali i zabavnije.
Recepti - 2 - slika

Sastojci tijesto za raviole:

  • 350 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica soli

Priprema:

Brašno stavite na drvenu podlogu i oblikujte ga u planinu s rupom u sredini. Zamislite si da je to veliki krater pa će biti zabavnije. U sredinu stavite jaja kratko umućena s maslinovim uljem i soli. Miješajte rukama tako da se „rubovi planine“ povežu s jajem te zamijesite u tijesto. Dodajte malo vode ukoliko je potrebno ili malo brašna ukoliko je tijesto premekano. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da se odmara minimalno 30 min. Kada se tijesto odmorilo, razvaljajte ga na drvenoj podlozi te oblikujte raviole.
Punjenje za raviole od špinata
Skuhajte špinat u kipućoj slanoj vodi, šokirajte ga pod hladnoj vodi da bi zadržao lijepu zelenu boju te ocijedite. Kuhajte ga tek toliko da omekša (2 – 3 min.). Usitnite ga te pomještajte s ricotta sirom uz dodatak prstohvata soli.
Kako napuniti i skuhati raviole?
Nadjev koji ste pripremili stavite na sredinu tijesta te ga preklopite. Vrhove pritisnite vilicom kako vam nadjev ne bi iscurio tijekom kuhanja. Ja koristim malu napravicu za ravile što mi puno olakšava stvar, no ako je nemate i stari princip će posluži. Raviole stavite u kipuću vodu te kuhajte oko 3 – 5 min. dok ne isplivaju na površinu. Dok se ravioli kuhaju, pripremite umak.
Umak od rajčice i ricotte
Sitno nasjeckajte 2 – 3 rajčice kojoj ste prethodno skinuli kožicu. Ako ne znate kako, poslužite se dobrim starim trikom s vrućom vodom. Rajčicu pirjajte na kapi maslinovog ulja i malo vode dok ne ispari višak tekućine. Kada je rajčica raskuhana, dodajte 1 – 2 žlice ricotta sira te sve zajedno pomiješajte. Za to vrijeme su vaši ravioli kuhani te spremni da se okupaju u ovom odličnom umaku.

Više na www.tolivealife.net

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Petra Terner
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Loyalty's

Kupite ovjerenu europsku/SAD/UK putovnicu, osobne iskaznice, vize, vozačku dozvolu (whatsapp : +237673528224)

 

 

 

 

Mi smo najbolji proizvođači kvalitetnih dokumenata, s više od 12 milijuna

naši dokumenti kruže svijetom.

Nudimo samo originalne kvalitetne prave i lažne putovnice, vozačke

licence, osobne iskaznice, boravišne dozvole, pečati i drugi proizvodi za brojne zemlje kao što su: SAD, Australija,

Belgija, Brazil, Kanada, Italija, Finska, Francuska, Njemačka, Izrael, Meksiko, Nizozemska,

Južna Afrika, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Malta, Hrvatska itd (i mnogi drugi).

Da biste dobili dodatne informacije i naručili,

kontaktirajte nas putem e-pošte

 

 

Kontakt e-mailovi: [infodocuments4@gmail.com]

 

Opća podrška: (infodocuments4@gmail.com)

 

whatsapp======+237673528224

 

Skype: info dokumenti4

 

 

Kupite registrirane Ielts temeljene na podacima, Toelf, Gmat, Nebosh, Esol, bez ispita @ (whatsapp : +237673528224)

 

 

Nabavite/Dobijte/Kupite IELTS certifikat| Potreban IELTS/TOEFL za migraciju| Nabavite Nebosh/PTE IELTS certifikat online (WhatsApp +237673528224) nabavite originalni ielts certifikat online bez ispita| Pravi IELTS certifikat Kuvajt | Registrirani IELTS Pakistan | IELTS Backdoor u Indiji | IELTS Backdoor Pakistan | IELTS backdoor chennai | IELTS backdoor u Bangaloreu | Kupite IELTS certifikat u Hyderabadu | IELTS govorni bend 7 opis | IELTS GOVORNA PITANJA DIO 1,2,3 | IELTS govorne teme 2016 | IELTS govorne rasprave pitanja i odgovori | IELTS govorni dio 3 savjeti| ielts certifikat za prodaju u Indiji

 

Mi smo grupa profesora na Cambridgeu s informacijama koje će vam pomoći da postignete svoj cilj na ispitima TOEFL, IELTS, ESOL, CELTA/DELTA i drugim ispitima iz engleskog jezika.

Imajte na umu da svi pravi IELTS & TOEFL certifikati trebaju biti originalni i registrirani u bazi podataka.

Čuvajte se prijevara!!!

Povezani smo s administratorima diljem svijeta u različitim domenama ovog testa iz engleskog i radimo na tome da pomognemo sretnim kandidatima/studentima da dobiju ove certifikate bez ikakvog stresa.

Bilo gdje Od britanskog vijeća ili službenika Idp-a bez polaganja testa?

želite poboljšati rezultat svog benda za Ielts ili Toefl?

MI vam također možemo pomoći da dobijete važeće radne dozvole, vozačku dozvolu, drugu putovnicu i vize za Europu, SAD, Kanadu i Australiju.

 

Trebate li stvarno i IDP/BC ovjerene IELTS certifikate?

Volite li dobiti Band 7 ili više na IELTS ispitu za certifikat?

Pokušavate li dobiti Band 7 ili 8 u IELTS certifikatu u Aziji, Europi, Americi, Africi itd?

Trebate li urediti i povećati svoj prošli certifikat?

Trebate li učitelja da vam napiše ispite?

Trebate li pitanja/test/ispitni papir i pitanja i odgovore?

Trebate li našu pomoć na ispitu kako biste dali svoj ciljni rezultat čak i ako ne uspijete?

Možemo Vam pomoći!!!