Griz od pira u čaju od mente

Autor: LanaM   (palac x 36124) |moji recepti

0
2 dcl čaja od mente 4 – 5 žlice griza od pira 1 žlica meda Priprema: Skuhajte čaj od mente, stavite na vatru te ukuhajte griz. Količina griza ovisi o gustoći koju želite no preporučujem da se držite uputa s pakiranja. Za slatkoću dodajte malo meda. Neka vas ne zbuni čaj od mente jer on u ovom jelu u potpunosti zamijenjuje mlijeko te je postupak kuhanja isti kao da kuhate griz na mlijeku. Pazite samo da vam ne bude pregust. Kada je griz kuhan stavite ga u čašice da se ohladi te pripremite umak. Za umak od voća potrebno vam je: 1 šalica smrznutih malina ili šumskog voća 1 žličica meda 1 žličica gustina Priprema: U zdjelicu stavite smrznuto voće te kuhajte dok ne omekša. Dodajte žličicu meda po želji te protisnite vilicom kako bi se voće pretvorilo u kremastu smijesu. Kuhajte dok višak tekućine ne ispari te na kraju dodajte malo gustina kako bi se umak povezao. Pustite da se ohladi te prelijte preko griza. Desert možete ukrasiti svježim malinama. P.S. ukoliko se odlučite ovo jelo probati za doručak, grizu možete dodati malo agavinog sirupa ili meda Više na www.tolivealife.net Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Prehrana kod Chronove bolesti vrlo često preporučuje izbjegavanje mlijeka pa sam dugo tražila kombinaciju kako pripremiti griz da ga mogu bez problema jesti za doručak, ali da ga mogu i pripremiti kao zdrav desert. Odlučila sam mlijeko zamijeniti čajem od mente.
Recepti - 2 - slika

Za griz od pira potrebno vam je:

  • 2 dcl čaja od mente
  • 4 – 5 žlice griza od pira
  • 1 žlica meda

Priprema:

Skuhajte čaj od mente, stavite na vatru te ukuhajte griz. Količina griza ovisi o gustoći koju želite no preporučujem da se držite uputa s pakiranja. Za slatkoću dodajte malo meda. Neka vas ne zbuni čaj od mente jer on u ovom jelu u potpunosti zamijenjuje mlijeko te je postupak kuhanja isti kao da kuhate griz na mlijeku. Pazite samo da vam ne bude pregust. Kada je griz kuhan stavite ga u čašice da se ohladi te pripremite umak.

Za umak od voća potrebno vam je:

  • 1 šalica smrznutih malina ili šumskog voća
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica gustina

Priprema:

U zdjelicu stavite smrznuto voće te kuhajte dok ne omekša. Dodajte žličicu meda po želji te protisnite vilicom kako bi se voće pretvorilo u kremastu smijesu. Kuhajte dok višak tekućine ne ispari te na kraju dodajte malo gustina kako bi se umak povezao. Pustite da se ohladi te prelijte preko griza. Desert možete ukrasiti svježim malinama.

P.S. ukoliko se odlučite ovo jelo probati za doručak, grizu možete dodati malo agavinog sirupa ili meda

Više na www.tolivealife.net

Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Petra Terner
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)