2 dcl čaja od mente
4 – 5 žlice griza od pira
1 žlica meda
Priprema:
Skuhajte čaj od mente, stavite na vatru te ukuhajte griz. Količina griza ovisi o gustoći koju želite no preporučujem da se držite uputa s pakiranja. Za slatkoću dodajte malo meda. Neka vas ne zbuni čaj od mente jer on u ovom jelu u potpunosti zamijenjuje mlijeko te je postupak kuhanja isti kao da kuhate griz na mlijeku. Pazite samo da vam ne bude pregust. Kada je griz kuhan stavite ga u čašice da se ohladi te pripremite umak.
Za umak od voća potrebno vam je:
1 šalica smrznutih malina ili šumskog voća
1 žličica meda
1 žličica gustina
Priprema:
U zdjelicu stavite smrznuto voće te kuhajte dok ne omekša. Dodajte žličicu meda po želji te protisnite vilicom kako bi se voće pretvorilo u kremastu smijesu. Kuhajte dok višak tekućine ne ispari te na kraju dodajte malo gustina kako bi se umak povezao. Pustite da se ohladi te prelijte preko griza. Desert možete ukrasiti svježim malinama.
P.S. ukoliko se odlučite ovo jelo probati za doručak, grizu možete dodati malo agavinog sirupa ili meda
Više na www.tolivealife.net
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+2)
Prehrana kod Chronove bolesti vrlo često preporučuje izbjegavanje mlijeka pa sam dugo tražila kombinaciju kako pripremiti griz da ga mogu bez problema jesti za doručak, ali da ga mogu i pripremiti kao zdrav desert. Odlučila sam mlijeko zamijeniti čajem od mente.
Za griz od pira potrebno vam je:
- 2 dcl čaja od mente
- 4 – 5 žlice griza od pira
- 1 žlica meda
Priprema:
Skuhajte čaj od mente, stavite na vatru te ukuhajte griz. Količina griza ovisi o gustoći koju želite no preporučujem da se držite uputa s pakiranja. Za slatkoću dodajte malo meda. Neka vas ne zbuni čaj od mente jer on u ovom jelu u potpunosti zamijenjuje mlijeko te je postupak kuhanja isti kao da kuhate griz na mlijeku. Pazite samo da vam ne bude pregust. Kada je griz kuhan stavite ga u čašice da se ohladi te pripremite umak.
Za umak od voća potrebno vam je:
- 1 šalica smrznutih malina ili šumskog voća
- 1 žličica meda
- 1 žličica gustina
Priprema:
U zdjelicu stavite smrznuto voće te kuhajte dok ne omekša. Dodajte žličicu meda po želji te protisnite vilicom kako bi se voće pretvorilo u kremastu smijesu. Kuhajte dok višak tekućine ne ispari te na kraju dodajte malo gustina kako bi se umak povezao. Pustite da se ohladi te prelijte preko griza. Desert možete ukrasiti svježim malinama.
P.S. ukoliko se odlučite ovo jelo probati za doručak, grizu možete dodati malo agavinog sirupa ili meda
Više na www.tolivealife.net
Link izvora / potpis autora: Petra Terner